Menu
Sinkgraven niet fit voor competitiestart

Sinkgraven niet fit voor competitiestart

Marcel Keizer maakt zaterdagavond zijn debuut in de Eredivisie als hoofdcoach van Ajax. De trainer kan in het Polman Stadion niet beschikken over Daley Sinkgraven, zo vertelde hij daags voor het uitduel bij Heracles Almelo op de persconferentie. De linkspoot kampt nog altijd met knieklachten.

,,Daley heeft deze blessure vorig seizoen ook gehad, toen heeft hij er alles aan gedaan om fit te worden voor de Europa League-finale", legt de coach uit. ,,Tijdens de zomerperiode heeft hij ook langer doorgetraind, maar in de wedstrijd tegen Werder Bremen kreeg hij weer last van zijn knie. Sindsdien moet hij hard trainen om terug te komen. Het herstel gaat zeker nog een aantal weken duren." Naast Sinkgraven is ook Alblas nog niet fit, hij kampt nog met een polsblessure.

Keizer: ,,Ben blij als het 1 september is, maar dat geldt voor meerdere trainers in NL. We moeten afwachten, maar voorlopig zijn we oké.”

— AFC Ajax (@AFCAjax) 11 augustus 2017

Younes
Een andere speler die niet veel rust heeft gehad deze zomer is Amin Younes. De linksbuiten speelde na het slopende seizoen met Ajax ook nog de Confederations Cup. Met Duitsland won hij het toernooi waardoor Younes maar een ruime week vakantie had. ,,We zijn voorzichtig met Amin. Waar nodig kan hij aangepast trainen en als we hem in de komende periode vrij  kunnen geven, doen we dat”, aldus Keizer.

Keizer: ,,Het herstel van Daley Sinkgraven gaat zeker nog een aantal weken duren."
Keizer: ,,Het herstel van Daley Sinkgraven gaat zeker nog een aantal weken duren."
,,Cerny en Cassierra mogen wat mij betreft niet verhuurd worden" aldus Keizer.
,,Cerny en Cassierra mogen wat mij betreft niet verhuurd worden" aldus Keizer.

Niet te huur
Op de persconferentie gaf Keizer aan dat er niet veel zou veranderen aan de wedstrijdselectie, alleen Vaclav Cerny keert terug. Een journalist stelde een vraag over de toekomst van Cerny en Mateo Cassierra. ,,Die mogen wat mij betreft niet verhuurd worden”, reageerde Keizer stellig. Later plaatste hij toch een voorzichtige nuance: ,,Als er nog spelers bijkomen kan de situatie altijd veranderen." De trainer kreeg de lachers nog op zijn hand. ,,Mocht Neymar nog aansluiten, wordt het anders."

Mutaties
Ook besprak Keizer komende tegenstander Heracles. De Almeloërs haalden vier nieuwe spelers, maar zagen ook drie basiskrachten vertrekken. Volgens Keizer heeft Heracles aan kwaliteit niet ingeleverd. ,,Ik denk dat Heracles op hetzelfde niveau zit als vorig jaar. Qua scouting doen ze het namelijk erg goed, voor Heracles staat er weer een goed elftal.”

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst