Menu
Sinkgraven niet, Viergever twijfelgeval

Sinkgraven niet, Viergever twijfelgeval

Daley Sinkgraven is nog niet fit genoeg om zondag zijn rentree te maken tijdens het uitduel met FC Utrecht. De middenvelder heeft nog teveel last van de liesblessure die hij daags voor Ajax - ADO opliep. Achter de naam van Nick Viergever staat een vraagteken. De verdediger kreeg vrijdag tijdens de training een bal tegen zijn enkel. De geblesseerde Arek Milik ontbreekt ook. Verder is iedereen fit.

Vanwege het mogelijke wegvallen van Viergever is Kenny Tete uit voorzorg uit de wedstrijdselectie van Jong Ajax gehaald. Hij komt daardoor vrijdagavond niet in actie tegen FC Eindhoven in de ArenA. ,,Dat is sneu voor Kenny, want als Viergever het uiteindelijk wel haalt, zal hij tegen FC Utrecht waarschijnlijk op de tribune zitten. Maar we kunnen geen risico nemen.”

Nicolai Boilesen is weer inzetbaar nadat hij tegen ADO buiten de selectie gelaten was. Tijdens de afgelopen interlandperiode speelde hij in beide interlands van het Deens elftal 45 minuten mee. Landgenoot Viktor Fischer maakt tegen Eindhoven opnieuw zijn opwachting bij Jong Ajax. Na zijn rentree van twee weken geleden - en het oefenduel met Borussia Dortmund - kan de aanvaller opnieuw wedstrijdritme opdoen in de Jupiler League.

Niki Zimling is ondertussen ook hersteld van zijn bovenbeenblessure en traint weer volledig mee met de groep. Donny van de Beek, twee weken geleden nog debutant in de wedstrijdselectie, zal er tegen FC Utrecht niet bij zijn. De tiener plaatste zich afgelopen week met Oranje o/19 voor het EK in Griekenland. Mede vanwege die drukke week haalt Frank de Boer hem dit weekend niet opnieuw bij de wedstrijdselectie.

FC Utrecht - Ajax begint zondag om 12:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst