Menu
Sinkgraven: 'Veel leren van dit soort wedstrijden'

Sinkgraven: 'Veel leren van dit soort wedstrijden'

Voor Daley Sinkgraven is een ding glashelder, in aanloop naar het heenduel met Legia Warschau in de zestiende finales van de UEFA Europa League. De eerste wedstrijd in de knock-outfase biedt ongetwijfeld nieuwe leermomenten voor de, door de bank genomen, jonge Ajacieden.

,,Ik denk dat wij veel kunnen leren van dit soort wedstrijden’’, vertelde Sinkgraven woensdag tijdens de pre-match persconferentie in het stadion van Legia. ,,Jongens kunnen hier een stap maken. Dit soort duels is gewoon goed voor je carriere. Ik ben er blij mee. Zelf werk ik op mijn positie als linksback aan het verdedigende gedeelte. Het gaat steeds beter, denk ik."

Daley Sinkgraven betreedt samen met Peter Bosz de perszaal van Legia.
Daley Sinkgraven betreedt samen met Peter Bosz de perszaal van Legia.

Sinkgraven was er twee jaar geleden ook al bij toen Ajax de Polen met 3-0 versloeg in Warschau. Ajax- Pool Arek Milik was met twee goals de grote man. Voor eigen publiek had Ajax - ook al door een treffer van Milik - met 1-0 gewonnen. ,,Dat waren prima uitslagen’’, blikte Sinkgraven terug. ,,Maar ik weet niet hoe Legia er nu voor staat."

In tegenstelling tot twee jaar terug wordt Legia – Ajax ditmaal wél met supporters gespeeld. Op de stadionsfeer na, verandert er voor Sinkgraven weinig. ,,Natuurlijk is er minder sfeer zonder supporters. Maar je gaat niet anders een wedstrijd in."

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst