Menu
Sinkgraven verliest met Jong Oranje

Sinkgraven verliest met Jong Oranje

Jong Oranje heeft zondag het eerste puntenverlies in de EK-kwalificatiereeks geleden. Het team van KNVB-coach Fred Grim ging in Nijmegen met 1-3 onderuit. AZ-speler Vincent Janssen maakte de enige Nederlandse treffer. Ajacied Daley Sinkgraven maakte halverwege de tweede helft zijn opwachting. Ajax-huurling Queensy Menig viel vlak voor tijd in.

Na de voortvarende start tegen Cyprus (4-0 zege) Turkije (0-1 zege) stond Jong Oranje zondag na afloop van het duel met Slowakije met lege handen in het stadion van NEC. Janssen zorgde na een kwartier nog wel voor de openingstreffer. Vlak voor rust trokken de bezoekers de stand gelijk. In de helft nam Slowakije defintief afstand met nog eens twee goals.

Ondanks de nederlaag tegen Slowakije blijft Jong Oranje wel koploper in de poule. Al hebben de Slowaken inmiddels wel evenveel punten als de Nederlandse beloften.

De volgende EK-kwalificatiewedstrijd staat op donderdag 12 november op het programma. Die dag komt Wit-Rusland naar Tilburg. Vijf dagen later gaat Jong Oranje op bezoek bij Slowakije.

Tekst: Ajax.nl Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst