Menu
Sint bezoekt Ajaciedjes

Sint bezoekt Ajaciedjes

Sinterklaas heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan de Ajax Experience. Daar heeft de Goedheiligman kennis gemaakt met de jongste Ajaciedjes én met de kinderen van het personeel. Het was wederom een prachtig weerzien met de Sint en zijn ondeugende pieten.

Het was vroeg dag voor de Sint. Al in de ochtenduren reed hij naar de binnenstad van Amsterdam om op het Rembrandtplein de prachtige nieuwe Ajax Experience te zien. Sinterklaas was behoorlijk onder de indruk van de fraaie entourage waar hij de hele geschiedenis van Ajax aan zich voorbij zag trekken.

Ajax E1 won het puzzelparcours door de Ajax Experience. Ajax E1 won het puzzelparcours door de Ajax Experience.

De jeugd was voordat ze de Sint konden ontmoeten door de Experience gegaan. In een rondleiding kregen ze diverse vragen voorgeschoteld en daar zat uiteraard ook een competitie-element bij. Wie aan het einde werd de groep die het beste had gepresteerd tot winnaar uitgeroepen. Dat was Ajax E2. Het team van trainer Peter van der Hengst liet Ajax F1 en de niet-Ajaciedjes - de personeelskinderen - achter zich.

Nadat de jongste Ajax-spelers het Sinterklaasfeest hadden mee gevierd, vertrokken zij naar Diemen. Daar moest natuurlijk nog worden gevoetbald wat voor de voetballertjes een prachtige afsluiting van de dag was. Want hoe spannend en interessant de Sint ook is, Ajaciedjes willen eigenlijk maar één ding: voetballen!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Trainer Peter van der Hengst legt zijn spelers iets uit. Trainer Peter van der Hengst legt zijn spelers iets uit.
Sinterklaas en zijn pieten spreken een Ajax-talentje toe. Sinterklaas en zijn pieten spreken een Ajax-talentje toe.
Ajax F1 deed het puzzelparcours het één na beste. Ajax F1 deed het puzzelparcours het één na beste.
De kinderen van het Ajax-personeel zagen de Sint ook weer terug. De kinderen van het Ajax-personeel zagen de Sint ook weer terug.