Menu
Sint op bezoek bij Ajax

Sint op bezoek bij Ajax

Sinterklaas en zijn Pieten brachten ook dit jaar weer een bezoek aan Ajax. In het Spelershome werden de voetballertjes van Ajax F2 tot en met Ajax E1 en de kinderen van het personeel warm toegesproken door de Goedheiligman. En natuurlijk ging hij niet weg zonder een presentje achter te laten.

Vol verwachting klopten zaterdagmiddag de hartjes van alle jongste Ajacieden. Rond 14:30 uur waren ze er eindelijk: Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten! De spanning steeg in het Spelershome, maar niemand hoefde ergens bang voor te zijn, want de Sint bleek - zoals altijd eigenlijk - zeer goed gemutst. Hij riep de aanvoerders naar voren en wilde bijvoorbeeld weten wat hun trainers allemaal zeiden tijdens een wedstrijd (,,Billen tegen de zijlijn!").

De Sint vroeg een paar spelers om wat balkunsten te vertonen. De ene speler hield zonder moeite de bal tientallen keren hoog, de ander liet een vloeiende schijnbeweging zien. Sint was zichtbaar onder de indruk, want in Madrid komt hij dat natuurlijk niet zo vaak tegen. Ook kreeg hij een prachtig lied, of misschien wel meer een rap te horen van de jonge voetballers. En tot slot werd een speciale Sinterklaas-versie van het clublied gezongen. Kortom: een warme, gezellige middag, waarin iedereen weer huiswaarts keerde met voldoende pepernoten voor de rest van de maand.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Sint wilde weten wat de spelers van hun leiders en trainers vinden. De Sint wilde weten wat de spelers van hun leiders en trainers vinden.
Zwarte Piet had dit jaar net als de Sint een wit baardje laten staan. Zwarte Piet had dit jaar net als de Sint een wit baardje laten staan.
De Sint wilde ook alles weten van de kinderen van het Ajax-personeel. De Sint wilde ook alles weten van de kinderen van het Ajax-personeel.
Gearriveerd bij Ajax! Gearriveerd bij Ajax!
Iedereen ging naar huis met voldoende pepernoten. Iedereen ging naar huis met voldoende pepernoten.
De Ajax-spelertjes lieten de Goedheiligman hun kunsten zien. De Ajax-spelertjes lieten de Goedheiligman hun kunsten zien.