Menu
Sinterklaas op bezoek bij Ajax

Sinterklaas op bezoek bij Ajax

Voor veel Ajax-fans staat deze woensdagavond in het teken van Sinterklaas. Afgelopen zaterdag bracht de goedheiligman al een bezoek aan Ajax. In Diemen werden de E- en F-pupillenteams uit de jeugdopleiding én de kinderen van de personeelsleden van Ajax in het zonnetje gezet. Het was een dag met pepernoten en cadeautjes.

Aan de sinterklaasviering ging, in de ochtenduren, een mini-toernooi tussen Ajax-talenten vooraf. Het team van Ajax-jeugdtrainer Peter van der Hengst sloot het ‘Ajax-Sinterklaastoernooi 2012’ winnend af. Of het toernooi helemaal eerlijk was gewonnen, bleef een tikkeltje onduidelijk. Vlak na het toernooi gingen geruchten rond dat Van der Hengst de toernooizege had gekocht... De trainer zou daarbij chocoladeletters, pepernoten, marsepein en ander snoepgoed hebben gebruikt als betaalmiddel.


De allerkleinste Ajacieden kregen zaterdag al bezoek van de sint. De allerkleinste Ajacieden kregen zaterdag al bezoek van de sint.

Na het vriendschappelijke voetbal in de sporthal was het tijd voor een lunch. Het was het moment waarop ook de Ajax-kids van het Ajax-personeel zich bij de allerjongste Ajax-voetballertjes voegden. De luxe stoel van de sint werd alvast klaargezet. Bij binnenkomst van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten steeg de spanning. Naast de kinderen moesten ook de jeugdtrainers van Ajax bij de sint komen.

Uiteraard informeerde de sint bij Van der Hengst over het verloop van het mini-toernooi. De trainer/opleider van Ajax E1 ontkende alle geruchten met klem. Van der Hengst ontkwam daarmee aan een enkele reis, per zak van Zwarte Piet, richting Madrid…

De mooie middag werd afgesloten met een cadeautje voor alle kinderen. Alle Ajax-kids ontvingen een Ajax-muts. Waarna Sinterklaas alle Ajacieden veel succes wenste voor het verdere seizoen.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Volop pepernoten voor de jongste Ajacieden uit de jeugdopleiding! Volop pepernoten voor de jongste Ajacieden uit de jeugdopleiding!
Naast de Ajax-talenten kwam de sint ook voor de kids van het Ajax-personeel. Naast de Ajax-talenten kwam de sint ook voor de kids van het Ajax-personeel.
Sinterklaas gaf niet alleen; hij kreeg ook vele handjes. Sinterklaas gaf niet alleen; hij kreeg ook vele handjes.
Alle kinderen ontvingen een fraaie en warme Ajax-muts. Alle kinderen ontvingen een fraaie en warme Ajax-muts.
Sommige kinderen zongen een liedje voor de goedheiligman. Sommige kinderen zongen een liedje voor de goedheiligman.
Ajax-jeugdtrainer Peter van der Hengst moest, net als alle overige jeugdtrainers, bij de sint komen.. Ajax-jeugdtrainer Peter van der Hengst moest, net als alle overige jeugdtrainers, bij de sint komen..
.. De sint vroeg Van der Hengst ook naar het verloop van het Ajax-Sinterklaastoernooi. .. De sint vroeg Van der Hengst ook naar het verloop van het Ajax-Sinterklaastoernooi.
Het was een mooie dag (mét pepernoten en cadeau's)! Het was een mooie dag (mét pepernoten en cadeau's)!