Menu

Sinterklaas op bezoek bij Ajax-kids

De Supportersvereniging Ajax en de Ajax Kids Club waren wekenlang hard bezig om Sinterklaas en zijn Pieten naar Bowlingcentrum Borchland in Amsterdam te lokken. En dat lukte! De Sint, een echte Ajacied, wilde maar wat graag langskomen bij onze jongste Ajax-fans. Toen dit geweldige nieuws bekend werd, gaven meer dan driehonderd kinderen zich op voor het Grote Sinterklaasfeest van afgelopen zaterdag.

Door de grote belangstelling voor het feest werden de kids in vier groepen verdeeld: de gele, de witte, de groene en de oranje groep. Iedere groep ging iets anders doen en wisselde halverwege de middag.

De ene groep begon met bowlen. Er bleken heuse talentjes bij te zitten, zoals de kleine Marien van der Heijden die een echte strike wist te gooien... met twee handen!

De andere groep kon alvast een goede bodem leggen met een echt feestmaal: patat, appelmoes en een kroket of frikadel.

Ondertussen vermaakten drie clowns de andere twee groep met hun grappen en grollen. Zij warmden de Ajax-supporters op voor de komst van Sinterklaas, het hoogtepunt van deze feestmiddag. Maar voordat het zover was, had de Sint twee supercadeaus langs gestuurd: Tim de Cler en Rafael van der Vaart!

De jonge Ajax-fans waren hier zo blij mee, dat ze direct op de Ajacieden afstormden om een foto met handtekening te bemachtigen. Gelukkig namen ze voor iedereen de tijd en gingen ze niet weg voordat alle kids een handtekening hadden. Er waren zelfs kinderen die een krabbel van Tim op hun arm of been wilden! Enkele andere boffers mochten aan Rafael persoonlijk een vraag stellen.

Nadat de twee Ajacieden waren vertrokken, kwamen de Pieten langs. Zij vertelden de kinderen dat Sinterklaas iets later zou komen, want zijn paard had een nieuwe hoef nodig. Dit zou nog wel even kunnen duren, omdat er geen hoefsmid in de buurt was. Gelukkig kwam Slungel, één van de clowns, met het fantastisch idee om samen met Grappige Piet een hoefijzer tevoorschijn te toveren. Zo konden de Pieten zelf het paard van Sinterklaas helpen en dat scheelde veel tijd!

Kort daarna arriveerde de Sint. Natuurlijk wilde de Goed Heiligman horen of de Ajax-kids net zo goed konden zingen als de supporters in het stadion. Met enkele oude en nieuwe sinterklaasliedjes wisten de kids hem ervan te overtuigen dat zij zelfs beter konden zingen! Zelf zong de Sint ook een liedje: Sinterklaas, wie kent hem niet Sinterklaas, Sinterklaas is een echte Ajacied; Daar moesten de kinderen erg om lachen.

Uiteraard ontbraken de cadeautjes en de pepernoten niet. De kinderen kregen allemaal een tasje vol met Ajax-cadeautjes en verlieten het feest dan ook met een blij en tevreden gevoel!