Menu
Slaapkamergeheimen Ajax O19: FIFA, series en Drake

Slaapkamergeheimen Ajax O19: FIFA, series en Drake

Slaapkamergeheimen, ook Ajax O19 heeft ze. De Ajacieden zitten in Zweden per twee op een hotelkamer, waarbij bewust is gekozen voor duo’s die elkaar nog niet zo goed kennen. Ajax.nl zet op een rijtje wat er afgelopen avond gebeurde in Stockholm.

Ché Nunnely lag met de Australiër Sebastian Pasquali op de kamer. „Ik probeer gewoon Nederlands met hem te praten, zodat hij het beter gaat begrijpen“, zegt de tweedejaars O19-junior. „Maar soms spreken we ook Engels, zodat ik dat beter onder de knie krijg. We leren van elkaar, dat is goed."

De rappe aanvaller wist niet van de grote passie van de 17-jarige Pasquali: „Ik wist niet dat ‘Sep’ zoveel van series hield. Hij kijkt er bijna de hele dag naar", zegt Nunnely met een knipoog. ,,Ik denk dat het Australische series zijn, want ik ken ze niet."

Psssst #AjaxO19... It’s matchday! ✖️✖️✖️ ��

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

FIFA en Nintendo-kamers
Voor Mitchel Bakker was er geen tijd voor series, want er stond een FIFA-toernooi op het programma. Het strijdtoneel was de kamer van Sven Botman: „Ik zit op de slaapkamer samen met Jasper ter Heide. We gingen in de avond met Liam van Gelderen naar Botman om een FIFA-toernooi te spelen. Wie won? Ik natuurlijk!“

El Maach, kamergenoot van Liam van Gelderen, zag geen heil in de FIFA-kamer: „Ik koos voor Ché zijn Nintendo-kamer, haha! Kaj Sierhuis en ik kwamen een racespel doen. De Marokkaans-international sloot later ook nog bij de technische staf aan: „Ik heb ook nog bij de fysio’s gezeten. Dat is altijd een gezellig plekje.“

Sidoel, Solomons en Drake
Kamergenoten Darren Sidoel en Dean Solomons vonden elkaar in de muziek. „We hebben een tv-programma  over rapmuziek gekeken“, aldus Sidoel. „We kwamen erachter dat we van dezelfde muziek houden. Artiesten zoals Drake, maar ook Afrikaanse rappers. Maar het verbaast me niet, hoor. Want ik denk dat hij geen André Hazes gaat luisteren, haha!"

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Jasper Ruhe