Menu
Slaat Siem de Jong weer toe?

Slaat Siem de Jong weer toe?

Siem de Jong kan dit weekend een aantal bijzondere mijlpalen bereiken. Bij winst op Willem II verovert de aanvoerder van Ajax zijn derde landstitel op rij. Daarnaast lonkt er nog een derde mijlpaal: zijn vijftigste competitiegoal voor Ajax. Een dergelijke treffer zou bovendien betekenen dat hij voor het derde jaar op rij in de kampioenswedstrijd scoort. Het zou een historische prestatie zijn.

Drie dagen voor de kampioenswedstrijd tegen Willem II stond de training deels in het teken van afwerkvormen. De aanvallers stelden hun vizier op scherp in de hoop zondag trefzeker te kunnen zijn tegen Willem II. Een zege op de nummer laatst levert Ajax naast de 32ste landstitel ook de 750ste thuiszege in de Eredivisie op. Kortom; zowel voor Siem de Jong als Ajax kan het een dag vol mijlpalen worden.

Als er iemand ervaring heeft met scoren in kampioenswedstrijden is het Siem de Jong wel. Twee seizoenen geleden had hij met twee treffers in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente (3-1) een groot aandeel in het 30ste landskampioenschap. Ook vorig seizoen was De Jong van onschatbare waarde met zijn twee doelpunten in de kampioenswedstrijd tegen VVV-Venlo (2-0). Hopelijk zit een dergelijk scenario er zondag opnieuw in voor de clubtopscorer van Ajax. Al zijn er uiteraard nog meer gegadigden om de kampioenswedstrijd tegen de hekkensluiter van de Eredivisie te beslissen. De variatie aan doelpuntenmakers is dit seizoen immers juist de kracht van Ajax.

Ajax - Willem II begint zondag om 12:30 uur in de Amsterdam ArenA. De wedstrijd is uitverkocht.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Siem de Jong was zowel in 2011 als in 2012 trefzeker tijdens de kampioenswedstrijd. Siem de Jong was zowel in 2011 als in 2012 trefzeker tijdens de kampioenswedstrijd.
Siem de Jong staat op de drempel van 50 competitiegoals voor Ajax. Siem de Jong staat op de drempel van 50 competitiegoals voor Ajax.
Aanvoerder Siem de Jong instrueert Mitchell Dijks. Aanvoerder Siem de Jong instrueert Mitchell Dijks.
Zien we Siem de Jong zondag weer met zijn armen wijd na een doelpunt? Zien we Siem de Jong zondag weer met zijn armen wijd na een doelpunt?