Menu
Slavia wil voeten laten spreken

Slavia wil voeten laten spreken

De selectie van Slavia Praag was vandaag in de ArenA voor een persconferentie en een lichte training. De Tsjechen hebben vertrouwen in de wedstrijd tegen Ajax. ,,We hopen op een goede uitgangspositie”, zei trainer Karel Jarolim.

Jarolim te midden van spelers Suchy (links) en Tavares (rechts). Suchy veroverde deze zomer nog zilver met Tsjechië op WK voor spelers tot 20 jaar. Van Fransman Tavares, nieuw in de selectie, wordt veel verwacht op links. Jarolim te midden van spelers Suchy (links) en Tavares (rechts). Suchy veroverde deze zomer nog zilver met Tsjechië op WK voor spelers tot 20 jaar. Van Fransman Tavares, nieuw in de selectie, wordt veel verwacht op links.

En wat is voor de Tsjechen een goede uitgangspositie, wilden de Nederlandse journalisten natuurlijk weten. Trainer Jarolim draaide er niet om heen. ,,Dat is een kleine overwinning of een gelijkspel”, aldus de vader van profvoetballers David (HSV) en Lukas (Siena). ,,Een kleine nederlaag is ook niet erg, maar dan hoop ik dat we in ieder geval een uittreffer maken.”

De woorden van Jarolim klinken niet als de woorden van een trainer die voor de underdogpositie kiest. ,,Ajax is favoriet, maar wij zijn hier niet gekomen om alleen te verdedigen”, aldus de 50-jarige oefenmeester. ,,We willen ook aanvallen. Hoe sterk we zijn? Dat zullen jullie morgen zien.”

Slavia Praag trainde dinsdagavond in de ArenA. Ajax trainde 's middags in het stadion. Slavia Praag trainde dinsdagavond in de ArenA. Ajax trainde 's middags in het stadion.

Ajax speelde de afgelopen twee seizoenen nog drie keer tegen Spartak Praag, maar Slavia is een grote onbekende voor de Amsterdammers. Nooit eerder troffen de clubs elkaar. Hoewel de gemeenschappelijk historie ontbreekt is er momenteel toch wel een vergelijking te trekken tussen de teams. Beide ploegen missen hun topspeler. Vladimir Smicer ontbreekt bij de Tsjechen vanwege een schorsing, en - zoals bekend - ontbreekt Wesley Sneijder omdat hij naar Real Madrid is getransfereerd. ,,Smicer is belangrijk voor ons”, zei Jarolim. ,,Maar hij is over twee weken weer terug. Dat geldt niet voor Sneijder, volgens mij.”

Na de persconferentie, waar Jarolim geflankeerd werd door voetballers Mickaël Tavares en Marek Suchy, was het tijd voor de training. Tijdens de warming-up werden pers en publiek nog toegelaten, maar na een half uurtje wilde de trainer de ArenA voor zichzelf en zijn spelers. Hoe sterk Slavia is? We zullen het woensdag zien.

De wedstrijd tussen Ajax en Slavia Praag begint om 20.30 uur en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Florian Meyer. Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop>>