Menu

Slecht weer en goed nieuws bij vrijdagtraining

Terwijl Ajax in de stromende regen trainde vrijdagochtend, kwam het nieuws over de loting voor de derde voorronde van de UEFA Champions League. De Amsterdammers moeten naar Oostenrijk of Albanië. Maar eerst richtte Ajax de aandacht op het treffen met Derby County van vanavond.

Waar de weergoden Ajax tot nog toe gunstig gezind waren bij de trainingen, waaide en regende het vrijdag fors op de Moor Farm Training Ground. De groep werd weer in drieën gedeeld. Ronald Koeman trainde de standaardsituaties, Ruud Krol speelde een partijvorm en Tonny Bruins Slot deed techniekspelletjes. Aan de zijkant trainden Zlatan Ibrahimovic en Wamberto apart met René Wormhoudt.

Terwijl de Ajacieden natregenden vond de loting plaats voor de voorronde van de Champions League. Teammanager David Endt werd aan de zijlijn via mobiele telefoon op de hoogte gehouden. ,,We hebben een paar jaar geleden nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Grazer AK. We wonnen met 2-0. En in 1970 heeft Ajax tegen Tirana gespeeld. Toen gingen we door, maar het was niet makkelijk´´, diepte de wandelende encyclopedie Endt meteen uit zijn geheugen op.

Endt spoedde zich vervolgens naar trainer Ronald Koeman, om hem de uitkomst van de loting te vertellen. Koeman leek blij te zijn met het nieuws. De trainer moest, staande op het veld in de regen, meteen via de telefoon een reactie geven aan de NOS. Ook de andere trainers werden op de hoogte gebracht en zij informeerden de spelers. ,,Ik zei vanochtend aan het ontbijt nog dat we wel naar Albanië zouden moeten´´, lachte Bruins Slot. Of de assistent-trainer zijn voorgevoel uit ziet komen, wordt op 6 augustus bekend. Dan is de tweede wedstrijd tussen Grazer AK en Tirana.

Tirana werd al twintig maal kampioen van Albanië en won twaalf keer de nationale beker. In 2003 won de ploeg de dubbel. Grazer AK werd nog nooit Oostenrijks kampioen, maar werd wel vier keer bekerwinnaar. Ronald Koeman toonde zich blij met de uitslag van de loting. ,,Ik ken de ploegen niet goed, maar ik denk dat we van beiden kunnen en moeten winnen. We horen ons nu gewoon te plaatsen voor de eerste ronde van de Champions League.´´