Menu

Slechte beurt Ajax A1

Ajax A1 heeft het winnen van de topper tegen Feyenoord een slecht vervolg gegeven. Zaterdagmiddag verloren de Amsterdammers van Excelsior, 1-0.

Het was aan doelman Marco van Duin te danken dat de 0-0 stand lang op het scorebord bleef staan. De keeper uit Warmenhuizen moest in de 63ste minuut capituleren toen hij voor de vierde keer een speler van Excelsior op zich af zag komen. Waar hij drie keer eerder als winnaar uit de strijd kwam, schoot de Rotterdammer toen wel raak, 1-0.

Kort daarvoor speelde Javier Martina vanaf links de bal langs zijn opponent. Toen hij zelf de speler wilde passeren, eindigde hij tegen de grasmat. De scheidsrechter zag er echter geen strafschop in en liet - volgens de Ajax-ooggetuigen ten onrechte - doorspelen. Twee minuten scoorde de thuisploeg.

De A1 wist deze middag nauwelijks een kans te creƫren. Ook in de eerste helft kreeg Excelsior al twee grote mogelijkheden die door Van Duin onschadelijk werden gemaakt. Van Ajax-zijde bleef het bij schoten van afstand die naast of over het doel gingen. Omdat Feyenoord wel met 4-1 won van Willem II, komen deze Rotterdammers weer op slechts twee punten van Ajax te staan.