Menu

Slechte competitiehervatting Jong Ajax

Jong Ajax is de tweede helft van de competitie slecht begonnen. In Utrecht verloor het team van John van 't Schip met 4-2 van de Domstedelingen. Ajax kwam in de tweede helft weer terug van een 2-0 achterstand, maar kon niet voorkomen dat Utrecht daarna de productie nog eens verdubbelde.

Het was al meer dan twee maanden geleden dat de beloften van Ajax een wedstrijd in competitieverband speelden. Op 11 november 2002 speelden de Amsterdammers gelijk tegen de leeftijdgenoten van Feyenoord. Alle geplande competitiewedstrijden tot aan de winterstop gingen om uiteenlopende redenen niet door. De wedstrijd tegen Utrecht stond oorspronkelijk ingeroosterd op 16 december, maar kon uiteindelijk op donderdagavond 23 januari pas worden gespeeld.

Aangezien de A-selectie in Egypte verbleef kon de trainer geen beroep doen op reservespelers van het eerste team. Van 't Schip vulde daarom zijn selectie aan met spelers uit de A-jeugd. Jerome Promes, een van de A-junioren, was in de eerste helft ongelukkig, toen hij tegen een voorzet van Utrecht van de linkerkant aanliep en zo de bal in eigen doel werkte. Na rust was een andere A-junior wel gelukkig. Gerard Aafjes kopte na rust eenvoudig binnen en verkleinde de voorsprong van de thuisploeg, die inmiddels al op 2-0 was gekomen.

In een duel dat open was en waarin beide ploegen kansen creeerden, kwam Ajax vlak na de aansluitingstreffer al langszij. Jamal Akachar passeerde met een mooie lob de Utrechtse doelman. Helaas wist Ajax de stijgende lijn niet door te zetten. De mannen van Van 't Schip kwamen niet meer tot scoren, in tegenstelling tot de opponent. De Beloften van Utrecht schoten twintig en tien minuten voor tijd weer raak en gaven die nieuwe voorsprong niet meer uit handen.

Door het verlies is Jong Ajax gezakt naar de achtste plaats, met 13 punten uit 8 wedstrijden. Op maandag 27 januari staat de volgende competitiewedstrijd gepland. Jong Ajax ontvangt dan op de Toekomst Jong RKC.

De stand in de Beloftencompetitie:
1. Jong SC Heerenveen 10 21
2. Jong RKC Waalwijk 10 20
3. Jong Willem II 10 19
4. Jong Vitesse 9 15
5. Jong FC Utrecht 9 15
6. Jong Feyenoord 10 15
7. Jong FC Twente 10 14
8. Jong Ajax 8 13
9. Jong NAC 9 10
10. Jong PSV 10 8
11. Jong AZ 10 6
12. Jong ADO Den Haag 9 2