Menu

Slechte dag voor Oranje

Nu het kampioenschap is binnengehaald, richten vele Ajacieden zich op het EK. Hoewel er nog één wedstrijd op het programma staat - uit bij Willem II - speelde Ajax op de training in op het naderende EK.

Oranje was een puur Nederlandse groep. Vaste Oranjeklanten Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Johnny Heitinga vormden de kern van de ploeg. Nigel de Jong, Maarten Stekelenburg en Victor Sikora completeerden het Ajax Oranje. Maar het is niet te hopen dat de prestaties van deze donderdagtraining een voorbode zijn voor de verrichtingen van Oranje in Portugal. Want dan komen 'we' niet zo ver. Het team van aanvoerder Van der Vaart eindigde namelijk stijf onderaan.

Het andere EK-achtige team was geel. De Tsjechen Tomás Galásek en Zdenek Grygera en de Zweed Zlatan Ibrahimovic kregen ondersteuning van Anthony Obodai, Bogdan Lobont en Maxwell. Die mix bleek niet te verslaan. Met snelle goals, mooie doelpunten en sterk verdedigen bleek de balans in dit team het beste van de ochtend.

Het blauwe team was vandaag 't Soepie. Thomas Vermaelen, Sander Boschker, Yannis Anastasiou, Tom Soetaers, Yakubu en Daniël de Ridder deden het gemiddeld. Ze hadden zelfs in de laatste onderlinge partij tegen Geel nog kansen. ,,Quitte of dubbel", brulde Tonny Bruins Slot voor aanvang van het partij. Het stond immers 5-4 in het voordeel van Geel. Lang spannend bleef het niet. Geel scoorde spoedig en mocht zich al bij René Wormhoudt melden voor de uitlooptraining.

Daarna moesten Blauw en Oranje uitmaken wie zich de beste van de rest mocht noemen. Blauw had een voorsprong van 4-1. ,,We hebben nu achtenhalve minuut gespeeld", schalde Bruins Slot weer enigszins verontwaardigd. ,,En het staat nu 5-2." Het duurde vervolgens nog anderhalve minuut alvorens Nigel de Jong de derde treffer van het partij binnen schoot. Een diep 'hèhè' van heel Oranje was te horen. Tom Soetaers knalde aan de andere kant er echter weer een langs Stekelenburg en Oranje mocht het doel gaan wegzetten.