Menu
Slijngard blijft hopen op titel

Slijngard blijft hopen op titel

Jong Ajax heeft in de strijd om het landskampioenschap zeven punten achterstand op Jong FC Twente. Volgens aanvoerder Donovan Slijngard is de koploper bij te halen. ,,Er komen nog genoeg wedstrijden.”

Donovan Slijngard in actie tegen Jong PSV. Donovan Slijngard in actie tegen Jong PSV.

Het Beloftenteam van Aron Winter was maandag op de Toekomst met 2-1 te sterk voor Jong NAC. Slijngard speelde als linkerverdediger een prima wedstrijd: hij won zijn duels, kwam een paar keer goed mee opzetten en loodste zijn ploeg als een bekwaam aanvoerder door de hectische slotfase. Jong NAC scoorde tien minuten voor tijd de 2-1 en zette vanaf dat moment alles op alles. ,,Zij voerden de druk nog even flink op”, blikt Slijngard terug. ,,Wij hadden gewoon eerder een grotere voorsprong moeten pakken. Dan was er niets aan de hand geweest.”

Misschien was het niet de allerbeste wedstrijd van Jong Ajax, maar op de ranglijst konden weer drie punten worden bijgeschreven. En dat is in deze fase van de competitie toch het belangrijkste. Jong Ajax staat tweede op de ranglijst van de Beloftencompetitie met een achterstand van zeven punten op Jong FC Twente. Slijngard denkt dat de landstitel nog altijd tot de mogelijkheden behoort. ,,Er staan nog genoeg duels op het programma. Wij moeten onze wedstrijden blijven winnen en hopen dat Twente hier en daar punten laat liggen."

Donovan Slijngard werd in juni 2006 uitgeroepen tot Talent van de Toekomst. Donovan Slijngard werd in juni 2006 uitgeroepen tot Talent van de Toekomst.

Landskampioen of niet, met Slijngard persoonlijk gaat het in ieder geval goed dit seizoen. Afgelopen zomer keerde hij, na een half jaar verhuurd te zijn aan FC Groningen, terug op de Toekomst. ,,Ik heb in Groningen toch wel veel geleerd”, zegt hij. ,,Ik ben vooral sterker geworden. Bij Ajax is het voetbal verzorgder, in Groningen hoeft het niet zo mooi. Daar is het fysieke gedeelte minstens zo belangrijk.”

Bij Jong Ajax is hij het hele seizoen al een van de vaste krachten. De 20-jarige Amsterdammer speelt iedere wedstrijd en draagt momenteel ook weer de aanvoerdersband. Toen Ajax 1 enige tijd geleden krap in de verdedigers kwam te zitten, leek zelfs de A-selectie in zicht. ,,Daar hoop je toch altijd een beetje op. Ik heb wel een paar keer meegetraind met het eerste, maar werd er jammer genoeg niet bijgehaald.” Of Slijngard komende zomer wel de overstap gaat maken naar het eerste is ook nog niet zeker. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. ,,Ik weet nog niet precies wat er gaat gebeuren”, zegt hij. ,,Het gaat nu goed, dat is het belangrijkste. Ik moet gewoon op het veld laten zien wat ik in huis heb.”