Menu
Slijngard op huurbasis naar Sparta

Slijngard op huurbasis naar Sparta

Ajax en Sparta Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over de onmiddellijke verhuur van Donovan Slijngard aan de Rotterdamse club. De verhuurovereenkomst loopt tot 1 juli 2009.

Het huidige contract van Slijngard met Ajax loopt tot dezelfde datum, waarbij de Amsterdamse club een optie heeft om de verbintenis met de linksback met nog eens twee jaar te verlengen.

Donovan Slijngard, geboren op 28 augustus 1987, doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Sinds de voorbereiding van dit seizoen maakte hij deel uit van de eerste selectie, vorig seizoen werd hij al enkele keren uit de selectie van Jong Ajax bij de hoofdmacht gehaald. Slijngard maakte zijn officiële debuut voor Ajax 1 op 18 mei 2008 in de play-off wedstrijd Ajax - FC Twente (0-0).

Maandagavond hielp Slijngard 'zijn' Jong Ajax nog aan een punt in de uitwedstrijd tegen Jong Willem II: 1-1. De verdediger nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Kort na de wedstrijd in de Beloftencompetitie tekende Slijngard in de Maasstad zijn huurcontract.