Menu
Slordig Ajax O19 houdt druk op PSV

Slordig Ajax O19 houdt druk op PSV

Ajax O19 heeft de competitie na de interlandperiode hervat met een uitzege op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. In een matig duel zorgden doelpunten van Zian Flemming en Martijn Kaars ervoor dat de Amsterdammers vol in de race blijven voor het kampioenschap: 0-2.

Opvallende afwezigen in de Ajax-selectie waren centrumspits Kaj Sierhuis (knieklachten) en linksachter Boy Kemper (bovenbeenblessure). Beide jongelingen bleken niet fit genoeg om mee te spelen en werden vervangen door Jasper Ter Heide en Flemming. 

Gelegenheidsspits Flemming 
Het eerste kwartier viel er op Sportcomplex Zoudenbalch weinig te beleven. De slordig spelende teams kwamen tot een gering aantal (kleine) kansen. Na twintig minuten was het logischerwijs geen vlotte combinatie, maar een lange bal die direct een doelpunt opleverde voor de Ajacieden. 

Dani de Wit werd aangespeeld in het strafschopgebied, torende hoog boven zijn tegenstander uit en legde de bal met zijn hoofd op een presenteerblaadje voor Flemming. De 18-jarige gelegenheidsspits zorgde met een laag rollertje voor de 0-1. Het was alweer zijn elfde treffer van het seizoen. 

Vizier niet op scherp
Ook in de tweede helft sprak het veldspel van beide teams niet tot de verbeelding. Toch had Ajax O19 twee goede mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar de schoten van Dani de Wit en Anderson Lopez misten de juiste richting voor een doelpunt. 

De grootste kans van FC Utrecht liet op zich wachten tot de 70ste minuut. Een afvallende bal kwam recht voor de voeten van Rashaen de Windt. De aanvaller had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot gehaast over het doel van jarige job Jeffrey de Lange. 

Druk op PSV
Terwijl de Utrechters een verwoede poging deden tot een slotoffensief, liet Martijn Kaars als invaller van zich spreken. De 18-jarige spits gooide met een laag schot in de laatste minuut het duel definitief in het slot. 

Door de overwinning houdt de hoogste jeugdploeg van Ajax druk op koploper PSV. De Eindhovenaren hadden voorafgaand aan deze speelronde een voorsprong van drie punten op de Ajacieden, met een wedstrijd meer gespeeld. 

Scoreverloop: Ajax O19 - FC Utrecht O19: 0-2 (0-1) 29. Flemming, 0-1. 90. Kaars 0-2. 

Ajax O19: De Lange; Bakboord, Doekhi (45. Sidoel), Bakker, Ter Heide; D. De Wit, Boultam (70. Matusiwa), Lang; Nunnely, Flemming (77. M. De Wit), Lopez (85. Kaars) 

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees