Menu
Slotetappe 'Tour De Lutte'

Slotetappe 'Tour De Lutte'

Het dagelijkse ritueel van de fietstocht naar het trainingsveld in De Lutte zit erop. Vijf dagen lang sprongen de Ajacieden op de mountainbike voor een ritje van anderhalve kilometer naar de velden van SV De Lutte. Na vijf dagen zit de ‘Tour De Lutte’ erop. De finish van het trainingskamp ligt zaterdag in Emmen, waar Ajax een oefenduel met de eerstedivisionist afwerkt.

De doorgaans zo rustige Bentheimerstraat vormt eens per jaar het parcours waarover de Ajax-spelers zich richting het trainingsveld begeven. In kleine groepjes arriveren ze beurtelings bij de poorten van SV De Lutte. De club die het bezoek uit Amsterdam ieder jaar gastvrij ontvangt.
Volgend jaar staat een jubileumeditie van de ‘Tour De Lutte’ op het programma als Ajax voor het veertigste jaar naar Overijssel afreist. Ook die andere wereldberoemde Tour in Frankrijk viert dan zijn honderdjarig jubileum. Nog een kleine 365 dagen te gaan…

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Lorenzo Ebecilio in de laatste bocht naar het trainingsveld. Lorenzo Ebecilio in de laatste bocht naar het trainingsveld.
Hoofd medische staf Gavin Benjafield, Theo Janssen en Miralem Sulejmani. Hoofd medische staf Gavin Benjafield, Theo Janssen en Miralem Sulejmani.
Jan Vertonghen arriveert bij het trainingsveld. Jan Vertonghen arriveert bij het trainingsveld.
Kolbeinn Sigthórsson en Viktor Fischer. Kolbeinn Sigthórsson en Viktor Fischer.
Ook de technische staf pakt iedere dag de fiets. Ook de technische staf pakt iedere dag de fiets.