Menu
Slotsessie in stijlvol stadion

Slotsessie in stijlvol stadion

Onder het toeziend oog van talrijke meegereisde supporters, sponsors en bestuurders heeft Ajax dinsdagavond zijn laatste training afgewerkt voor het duel met FC Thun in de Champions League. De aanwezigen hadden niet alleen oog voor de verrichtingen van de Ajacieden op het veld, maar ook voor de omgeving. Zonder uitzondering werd bewonderend gesproken over het stadion waar morgen gespeeld wordt, het Stade de Suisse in Bern.

Omdat het eigen onderkomen niet voldoet aan de UEFA-normen wijkt FC Thun voor zijn internationale thuiswedstrijden uit naar Bern, dat zo’n dertig kilometer noordelijker ligt. In de hoofdstad van Zwitserland werden vorig jaar de laatste werkzaamheden voltooid die van het oude Wankdorfstadion een hypermoderne voetbaltempel maakten, volledig geëquipeerd om in 2008 te fungeren als een van de speellocaties tijdens het EK voetbal.

Normaliter speelt Young Boys zijn thuiswedstrijden in het Stade de Suisse, getuige de grote letters YB die op elke van de vier tribunes zijn aangebracht door middel van gele stoelen. De overige zitjes in het stadion zijn stemmig zwart, wat het geheel een chique, stijlvolle aanblik geeft.

Ajax begon er dinsdagavond om kwart voor zeven aan de afsluitende training, die wat intensiever werd ingevuld dan de sessie in Konolfingen, eerder op de dag.
Dit keer hielden de Ajacieden zich onder andere bezig met een reeks grote positiespellen, die op het scherp van de snede werden afgewerkt. Telkens hulden drie spelers zich in een geel hesje, ten teken dat zij de neutrale schakels waren die de ploeg in balbezit ondersteunden. Vervolgens werd er afgewerkt op doel, na een combinatie via een van de flanken. Mauro Rosales, John Heitinga en Steven Pienaar leverden de voorzetten van rechts, terwijl Juanfran, Urby Emanuelson en Nourdin Boukhari de bal van links inbrachten.

Nadat Tomás Galásek, Yannis Anastasiou en Hedwiges Maduro ieder twee strafschoppen hadden genomen op het doel dat afwisselend werd verdedigd door Maarten Stekelenburg en Hans Vonk, zat het trainingsprogramma er voor de meeste Ajacieden om even voor achten op. De meest gretige leden van Danny Blinds keurkorps bleven toen nog even op het veld, om Stekelenburg te bestoken met afstandsschoten. Als laatsten wandelden Markus Rosenberg en John Heitinga van het veld, waarna ook de toeschouwers de uitgang van het imposante stadion opzochten.

De aftrap van Ajax' vierde duel in de huidige Champions Leaguecampagne is woensdag zoals gebruikelijk om 20.45 uur.