Menu
Sluwe vossen gooien alles in de strijd

Sluwe vossen gooien alles in de strijd

Ajax-helden uit het verleden, het heden en zij die wellicht in de toekomst furore maken, vormden een kleurrijk gezelschap op de Toekomst. Zo waren Frank de Boer en Jaap Stam een nog immer imponerend verdedigingsduo.

Ook Richard Witschge bewees het voetballen nog lang niet te zijn verleerd. De gevoelige linkspoot heeft nog steeds de beschikking over dé magische en fluwelen touch. Fel duellerend met spelers uit het eerste elftal en afgevaardigden van Jong Ajax, stond de linkermiddenvelder van weleer stoer zijn mannetje.
De oud-spelers, huidige selectiespelers en Beloften schotelden de toeschouwers tijdens de ochtendtraining een bijzondere mini-wedstrijd voor. De A-selectie is door alle internationale verplichtingen deze weken fiks uitgedund.

Aron Winter ziet Roger voor zich opduiken. Stagiair Markus von Ahlen probeert de oudgediende het voetballen onmogelijk te maken. Aron Winter ziet Roger voor zich opduiken. Stagiair Markus von Ahlen probeert de oudgediende het voetballen onmogelijk te maken.

Aron Winter, een van de oud-spelers, bekeek de opwarmende activiteiten van de spelers nog met onvervalste trainersblik. De eindverantwoordelijke voor het reilen en zeilen van Jong Ajax, een verantwoordelijkheid die hij deelt met Maarten Stekelenburg, ziet de selectie van hoofdtrainer Henk ten Cate dezer dagen van heel dichtbij aan het werk. Hetzelfde geldt vanzelfsprekend voor zijn collega-trainers. Ook mannen als Frank de Boer en Bryan Roy doceren de voetballeer aan de huidige jonge Ajax-talenten.
Eenmaal binnen de lijnen blijft de voorliefde voor de bal regelmatig opspelen. Vooral tijdens de wedstrijdvormen speelt de voetbalpassie vaak hoog op. Zelf voetballen blijkt nog steeds het allerleukste. Ondanks het wellicht iets strammere lichaam is de winnaarsmentaliteit bij de oud-Ajacieden behouden gebleven. Duels verliezen is ook voor de gepensioneerde voetballers ondenkbaar.

George Ogararu grijpt in voordat Richard Witschge gevaarlijk kan worden. George Ogararu grijpt in voordat Richard Witschge gevaarlijk kan worden.

De jonkies Javier Martina en Murat Yildirim ondervonden het aan den lijve. De 'kleintjes' gaven de 'oudjes' overigens wel uitstekend partij. Van afbluffen was geen sprake. Ook huidige idolen als Jaap Stam, Roger, Kenneth Perez en Olaf Lindenbergh maakten wederom kennis met de onverminderde gretigheid van en onvervalste bluf bij de oud-Ajacieden. Slidinkje hier, duwtje in de rug daar. De oude vossen gooiden alle opgedane voetbalkennis in de strijd om als winnaar uit de strijd te komen. Vooral de onderlinge duels tussen de oud-profs waren daardoor het bekijken meer dan waard. Trainer Henk ten Cate en Ajax’ hoofd jeugdopleidingen John van den Brom mengden zich niet in de strijd. Net als Piet Keizer en Sjaak Swart bekeken zij de taferelen vanaf de zijlijn. De oud-spelers moeten zich kostelijk hebben vermaakt.