Menu
Smeets nieuwe trainer Ajax Zaterdag

Smeets nieuwe trainer Ajax Zaterdag

Jorg Smeets (44) is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van Ajax Zaterdag 1. De huidige trainer van HSV De Zuidvogels volgt Bart Logchies op, die vanaf de zomer bij AFC aan de slag gaat. Smeets tekent een contract voor twee seizoenen bij de amateurtak van Ajax.

De nieuwe coach van Ajax Zaterdag 1 is momenteel bezig aan zijn vijfde en laatste seizoen bij Zuidvogels. Eind 2014 had Smeets bij de eersteklasser uit Huizen al aangegeven dat hij de club zou verlaten omdat hij een stap hogerop wilde. ,,Ik wil het maximale uit mijn trainerscarrière halen en dit is de volgende stap. Het was mijn ambitie om bij een amateurclub in de Hoofdklasse of hoger te gaan werken. De overstap naar Ajax Zaterdag 1 is voor mij dan ook ideaal. Het feit dat ik bij Ajax vier seizoenen in de jeugdopleiding heb gespeeld, maakt deze nieuwe stap extra speciaal.''

Smeets was tussen 2003 en 2010 zeven seizoenen coach van NVC. Vervolgens vertrok de voormalig profvoetballer naar Zuidvogels. ,,Ik ben een trainer die graag iets wil neerzetten bij een club. Zowel bij NVC als Zuidvogels heb ik gedurende meerdere jaren aan een team kunnen bouwen dat herkenbaar voetbal speelt. Vanuit deze aanpak en visie wil ik bij Ajax doorpakken. Bart Logchies heeft de afgelopen seizoenen mooi en goed werk geleverd. Hij heeft Ajax van de eerste klasse naar de Hoofdklasse en vervolgens de Topklasse geloodst. Ik kijk ernaar uit hem op te volgen.''

De inwoner van Almere was in Nederland sinds 1988 actief als profvoetballer voor respectievelijk FC Volendam, FC Utrecht en Heracles Almelo. Eind 1997 vertrok de aanvaller naar Engeland, Mexico en Portugal. Smeets besloot zijn profcarrière in het seizoen 2000-2001 bij Helmond Sport.

De komende weken maakt Smeets eerst nog het seizoen bij zijn huidige club af. Ondertussen zal hij in samenwerking met Ajax de selectie en staf voor volgend seizoen rondmaken. Ajax Zaterdag 1 staat momenteel laatste in de Topklasse.

Tekst en foto: Ajax.nl