Menu

Sneijder: 'Ajax-onwaardig'

,,Het is Ajax-onwaardig", vond Wesley Sneijder na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente. De teleurstelling droop van de gezichten van de Ajacieden en een verklaring voor het puntenverlies hadden ze niet.

,,De eerste twintig minuten stond het bij ons goed", begon Sneijder zijn analyse. ,,De standaardsituaties waren ook goed. Maar FC Twente ging anders spelen. Zij hadden telkens in Shoukov een vrije man op het middenveld en wij hadden daar moeite mee. We probeerden de mensen op de juiste plaats te zetten, maar na een halfuur ging het mis bij ons. In één keer liep het niet meer. Na rust hadden we meer moeten geven, Twente strafte ons af. Op het einde was het alles of niets, maar het werkte niet."

,,We hebben één punt uit twee thuiswedstrijden, dat is Ajax-onwaardig", vervolgde de middenvelder. ,,Normaal gesproken moeten de thuiswedstrijden fantastisch zijn, in eigen huis, met eigen publiek. En normaal gesproken leveren de thuiswedstrijden ons drie punten op, afgezien van de wedstrijden tegen Feyenoord en PSV misschien. Voor de winterstop hadden we weer een goede periode, nu was het gevoel voor de wedstrijd eigenlijk ook goed. Ik heb er geen verklaring voor, ik weet echt niet waar het aan ligt. Dit verlies komt hard aan. De achterstand op PSV is nu heel groot, maar we moeten niet bij de pakken neer gaan zitten, daar heb je ook niets aan. We moeten nu proberen ons naar de tweede plaats te werken."

Rafael van der Vaart was het met zijn teamgenoot eens. ,,We hebben verloren en dat is dramatisch", was de korte analyse van Van der Vaart. ,,We waren goed begonnen en dat konden we niet vasthouden. Na de goal van ons dachten we makkelijker te kunnen spelen, maar we zakten veel te ver weg. Shoukov was bij hun vaak de vrije man op het middenveld en wij ons moesten daardoor ver terug laten zakken. En vervolgens kwamen wij niet meer in de wedstrijd en kwamen zij steeds beter in het spel. Ik heb er ook geen verklaring voor, vooraf hadden we een goed gevoel."

Het kampioenschap lijkt heel ver weg voor de Ajacieden. Van der Vaart was nog wel enigszins optimistisch maar moest ook toegeven dat een eerste plaats niet erg haalbaar meer lijkt voor zijn team. ,,Alles kan natuurlijk in voetbal. Maar het wordt wel heel moeilijk. Als je ziet hoe PSV staat te spelen, dan geven ze een voorsprong van tien punten niet meer uit handen, lijkt me", aldus Van der Vaart.

,,Het waren vandaag allemaal 'net-nietjes''', concludeerde aanvoerder John Heitinga.