Menu
Sneijder begint tegen Vitesse met plaats op de bank

Sneijder begint tegen Vitesse met plaats op de bank

Wesley Sneijder begint woensdagavond, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, op de bank. De international kampte lang met een hamstringblessure, maar moet eventuele spelminuten fysiek weer aankunnen. ,,We denken aan een ding: moeten winnen'', laat Ajax-trainer Danny Blind strijdbaar weten.

De Ajacieden kunnen morgenavond een prima slag slaan in de eigen Amsterdam ArenA. Met een overwinning op de Arnhemmers, in combinatie met, vanuit Ajax-perspectief bezien, gunstige resultaten bij de concurrenten, kan deelname aan de play-offs zomaar veilig zijn gesteld. Vooral de uitslag van FC Groningen - FC Utrecht is interessant voor de Amsterdammers. De Groningers en Utrechters zijn allebei voorname concurrenten voor Ajax.

De ploeg van Blind focust zich vanzelfsprekend niet op de prestaties van de concurrenten. ,,Het kan woensdagavond allemaal beslist zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet’’, aldus Blind. ,,Al is het duel in Groningen voor de Utrechters niet makkelijk. We zien het morgen allemaal wel om 21.45 uur. Dan weten we ook wat zondag nodig is tegen RKC.''

De Amsterdamse ziekenboeg stroomt alweer aardig leeg. John Heitinga maakte zondag in het duel tegen AZ succesvol zijn rentree. De Ajax-trainer kon met genoegen melden dat van een terugslag in de dagen na de zege op AZ bij zijn centrale verdediger geen sprake is geweest. Het gebrek aan wedstrijdritme heeft Heitinga (die dik zes weken niet in actie kwam) geen parten gespeeld.

Met Sneijder verlaat opnieuw een beoogde basisspeler de ziekenboeg. De middenvelder trainde de afgelopen week al volop mee met de groep. Gezien de aard en hardnekkigheid van zijn blessure, lijkt het zaak Sneijder voorzichtig zijn speeltijd te gunnen. Blind liet doorschemeren dat de international van Oranje ongeveer een halfuur mee kan spelen.

Steven Pienaar, Zdenek Grygera, Urby Emanuelson en Edgar Manucharyan blijven voorlopig nog wel onder medisch toezicht. Toch blijven vooral Pienaar en Emanuelson hun ploeggenoten Sneijder en Heitinga in het spoor, wat betreft een mogelijke terugkeer in de selectie. ,,Het is reëel om te hopen dat Pienaar en Emanuelson de play-offs kunnen halen. Misschien kunnen ze er zondag, tegen RKC, alweer bij zijn.''

Dat Manucharyan maandagavond een helft meespeelde met Jong Ajax, lijkt een goed voorteken voor een vlugge rentree. Nicolae Mitea speelde zelfs de hele wedstrijd mee bij de Beloften. Hij scoorde maandagavond de enige Ajax-treffer. Wellicht zit er voor de Roemeense buitenspeler tegen Vitesse meer in het vat dan de speelminuut die hij tegen AZ kreeg toebedeeld.

In zijn perspraatje hield Blind ook nog Vitesse onder de loep. ,,Een goede ploeg'', typeerde de trainer de komende opponent. ,,Vitesse is dit seizoen weliswaar wat wisselvallig in zijn resultaten, maar kan op de juiste momenten heel strijdbaar zijn. Het is een ploeg die zich kan focussen op een plek bij de eerste negen. Ajax - Vitesse wordt geen abc’tje. Het wordt geen gemakkelijke klus.''