Menu
Sneijder blijft rustig

Sneijder blijft rustig

Wesley Sneijder straalt twee dagen voor de allesbeslissende wedstrijd tegen Willem II rust uit. De kersverse Ajacied van het Jaar is klaar voor, zoals hij het zelf zegt, 'de anderhalf uur van de waarheid.'

Sneijder is klaar voor de confrontatie met Willem II. Sneijder is klaar voor de confrontatie met Willem II.

Nog iets meer dan vijftig uur en dan is bekend wie er landskampioen van Nederland is. De fans zijn nerveus en de titelstrijd wordt in kranten en op tv breed uitgemeten. In alle drukte en commotie blijft er in ieder geval één iemand rustig: Wesley Sneijder. ,,Ik heb een ontspannen week achter de rug”, zegt hij vrijdag na afloop van de training. ,,Natuurlijk ben ik 24 uur per dag met de wedstrijd tegen Willem II bezig, maar ik ben niet nerveuzer dan voor andere duels.”

Sneijder praat vrijdag na de training nog wat na met Gabri. Sneijder praat vrijdag na de training nog wat na met Gabri.

Zondag, vlak na de wedstrijd tegen Sparta, baalde de middenvelder even stevig omdat Ajax er niet meer had uitgehaald dan een 5-2 overwinning. ,,Als je na twintig minuten met 3-0 voorstaat, dan is het jammer dat het uiteindelijk slechts 5-2 wordt. Eerst overheerste de teleurstelling, maar dat gevoel was ook snel weer verdwenen. Ik heb heel veel vertrouwen in zondag en geloof echt in onze titelkansen.”

Sneijder kijkt uit naar het duel met Willem II. ,,Dit zijn de mooiste wedstrijden die je als voetballer kan spelen. Ik zie het als een grote finale: de anderhalf uur van de waarheid.” Om AZ te passeren op de ranglijst moeten de Amsterdammers flink uithalen in Tilburg. ,,Dat moet kunnen”, zegt Sneijder vol overtuiging. ,,Thuis stonden we dit seizoen bij rust al met 5-0 voor tegen Willem II. En ook tijdens mijn debuut voor Ajax in 2003 wonnen we met 0-6. Willem II is een ploeg die meestal wel wil voetballen, en dat is voor Ajax niet ongunstig.” De Utrechter weet hoe Willem II opnieuw met grote cijfers aan de kant kan worden gezet. ,,We moeten rustig blijven en gewoon vanuit onze organisatie blijven voetballen. Dan is alles mogelijk.”