Menu

Sneijder debuteert tegen Portugal

Wesley Sneijder heeft op koninginnedag zijn debuut gemaakt in Oranje. In het vriendschappelijke duel tegen Portugal, dat in Eindhoven werd gespeeld, kwam de Ajacied na rust in het veld voor Edgar Davids. Andy van der Meyde speelde vanaf het begin, maar werd in de 85ste minuut gewisseld voor Van Hooijdonk. Rafael van der Vaart viel na rust in voor Patrick Kluivert, die door de enige Nederlandse treffer op 37 goals voor Oranje kwam. Samen met ex-Ajacied Dennis Bergkamp is Kluivert nu topschutter van Oranje. De oefenwedstrijd tegen Portugal eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Bondscoach Advocaat begon het duel met Makaay als diepste spits en Kluivert daar achter. Van Nistelrooij bleef licht geblesseerd op de bank.

Oranje begon matig, maar herstelde zich naarmate de eerste helft vorderde. De eerste kans was voor de Portugezen, maar doelman van der Sar keerde de inzet van Simao. Nederland kwam in de 27ste minuut op voorsprong. Makaay vond Kluivert, die keeper Ricardo met een strak schot kansloos liet. Daarna waren Davids en Makaay nog
gevaarlijk.

In de tweede helft keerde vedette Figo niet meer terug bij Portugal. Oranje ging verder met Melchiot, Bosvelt, Sneijder (debuut) en Van der Vaart voor Ricksen, Cocu, Davids en Kluivert.

Ook Robben (PSV) maakte ongeveer een kwartier voor tijd zijn debuut. Meteen na deze wissel maakte Simao de gelijkmaker voor Portugal. In de slotfase kwam ook Van Hooijdonk nog in het veld.

Bron: ANP