Menu

Sneijder droomt nog na van succes

Toen Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart eerder dan de rest van de selectie van het trainingsveld af mochten, stroomde ook de stoep naast het veld leeg. Daar had de Nederlandse pers zich verzameld om alsnog een reactie van de Ajacieden te ontlokken nadat de internationals woensdagavond massaal een persboycot hadden afgekondigd.

Dus kwam de pers de ochtend na de 6-0 overwinning op Schotland naar de hoofdrolspeler zelf, Wesley Sneijder en namen ze Nederlands beste voetballer Rafael van der Vaart uiteraard ook mee in de interviews. ,,Je kon aan alles merken dat dit echt de laatste kans was", aldus Van der Vaart die bij Ajax de komende twee wedstrijden tegen Heerenveen en AC Milan geschorst moet toekijken. ,,Er was zo'n echte teamgeest. Dat merkte je aan alles. Aan de ontlading bij de doelpunten, na afloop maar ook bij het opstootje na vier minuten. Iedereen ging voor elkaar. Dat was mooi. Vooraf hebben we elkaars hand vastgepakt. Dat was een heel apart gevoel. Ik kreeg er kippenvel van. Ik had ook het idee dat het niet meer fout kon gaan. En mijn gevoel laat me nooit in de steek.''

Gevolg was een vlammend Nederlands elftal. Sneijder: ,,We hebben prima gespeeld en een prima uitslag neergezet. Het was een wedstrijd met alles er op en er aan. Ik scoorde gelijk de openingstreffer, had twee assist en dan staat het 3-0 bij rust. Ja, dan krijg je vleugels."

Sneijder kan de totstandkoming van zijn treffer nog precies voor de geest halen. ,,Ik kreeg de bal, van Davids meen ik. Ik draaide weg en liep naar het doel. Daar hoopte ik dat iemand weg zou lopen, waardoor ik hem de bal kon meegeven. Maar dat gebeurde niet, waarna ik besloot zelf te schieten."

De Ajacied holde na het doelpunt direct naar de bank. ,,Dat Pierre daar als eerste stond en ik bij hem in de armen viel was puur toeval. Ik wilde het met z'n allen vieren. We waren voor de wedstrijd zo gretig. Dat heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. We hebben de vuisten gebald en waren fanatieker dan anders. Ik denk dat dat komt omdat het echt de laatste kans was. We hebben elkaar goed verteld wat er moest gebeuren. We waren één grote bende die er voor ging."

,,Na de winst kwam alle emotie eruit. We waren met een gevoel de wedstrijd in gegaan, we wilden die Schotten opvreten."

Na zo'n geweldige wedstrijd, wil je als uitblinker toch niets liever dan de wereld via de pers laten weten hoe blij je bent? ,,Nee hoor", aldus de nuchtere Utrechter. ,,We hadden als groep besloten dat we niet met de pers zouden praten. En ik hoor ook bij de groep. Kritiek op voetbalzaken mag, maar van privézaken moeten ze afblijven."

In de kleedkamer was het in elk geval nog een dolle boel. ,,Het was een groot feest, fantastisch. Onbeschrijvelijk. Er vloeiden geen tranen, maar er was veel emotie in de groep. Nu hebben we nog genoeg oefenwedstrijden om naar het EK toe te leven."

De verslaggever vroeg zich af of het niet wrang was dat hij als uitblinker van Oranje dit weekeinde bij Ajax misschien weer op de bank zit. ,,Nou", grijnsde Sneijder. ,,Door de schorsing van Rafael is er wel een plaatsje vrij denk ik."