Menu

Sneijder één van de jongsten op EK

Wesley Sneijder (19) is één van de jongste spelers bij het Europees kampioenschap voetbal in Portugal. Het toernooi telt slechts zeven voetballers die op een latere datum dan de Ajacied zijn geboren.

Dat blijkt uit de lijst van de definitieve EK-selecties, die de Europese voetbalunie UEFA donderdag heeft verspreid. Middenvelder Sneijder is van 9 juni 1984. Daarmee staat hij op de lijst van jongste EK-voetballers op de achtste plaats. Igor Akinfejev (Rusland) is met 18 jaar en een paar maanden de benjamin van het toernooi. Hij werd op 8 april 1986 geboren. Pierre van Hooijdink (34) behoort tot de veteranen van het EK.

De voormalige Feyenoorder staat op de lijst van de oudste EK-spelers op de tiende plaats. De Zwitser Jörg Stiel is de 'opa' van het EK. Sinds 3 mei telt hij 36 lentes.

Italië is bij het EK het enige land dat alle 23 spelers in de selectie uit de eigen competitie haalt. Kroatië heeft de meeste 'emigranten' opgeroepen: 22 van de 23 spelers komen uit buitenlandse competities.

In het vreemdelingenklassement staat Nederland achter Kroatië, Denemarken (20/3), Zweden (19/4) en Tsjechië (18/5) op de vijfde plaats, met zeventien spelers uit het buitenland en zes uit de eredivisie.

Bron: ANP