Menu

Sneijder en Seedorf toegevoegd aan A-selectie

Ajax heeft na Nigel de Jong ook de Jong Ajax-spelers Stefano Seedorf en Wesley Sneijder toegevoegd aan de A-selectie. De middenvelders trainen vanaf woensdag 8 januari mee met de groep van coach Ronald Koeman en gaan vanaf 15 januari met Ajax in Portugal in trainingskamp.

De A-selectie is voor Stefano Seedorf niet geheel nieuw. Vorig seizoen maakte hij op 31 maart zijn debuut in de kampioensploeg van Ajax in de uitwedstrijd tegen Vitesse. De neef van Clarence Seedorf speelde mee in de wedstrijden van Ajax in de voorbereiding op het huidige seizoen en viel in de laatste wedstrijd van het vorig jaar – uit tegen Excelsior – in de 69ste minuut in voor Richard Witschge.

Stefano Seedorf werd vorig seizoen bovendien landskampioen met Jong Ajax. Dit seizoen speelde hij 11 wedstrijden voor de ploeg van John van ’t Schip, waarin hij 6 keer scoorde.

Stefano Seedorf werd (net als Ronald Koeman) geboren in Zaandam op 28 april 1982. Via Hellas Sport doorliep hij de Ajax-jeugdopleiding.

Voor Wesley Sneijder is de A-selectie ook niet geheel nieuw. In Ajax’ laatste competitiewedstrijd tegen Excelsior zat hij al op de bank. Sneijder geldt als een van de grootste talenten van Nederland. Vorig seizoen werd hij uitgeroepen tot de beste speler van de Shell Junioren Eredivisie. Zowel met de A-1 van Danny Blind als met Jong Ajax van Jan Olde Riekerink won Sneijder de landstitel.

Wesley Sneijder speelde dit seizoen 13 wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij 5 keer scoorde.

Wesley Sneijder is van 9 juni 1984. Hij werd in Utrecht geboren.

Ajax zal komende woensdag de training hervatten. Zaterdag 11 januari speelt Ajax in Huizen een oefenwedstrijd tegen Zuidvogels. De selectie van Ronald Koeman vertrekt woensdag 15 januari naar het Portugese Faro, waar ’s avonds tegen VfL Wolfsburg zal worden geoefend. Bovendien speelt Ajax op 18 januari in Faro tegen Aberdeen. De voorbereiding wordt afgerond met een gala-wedstrijd op 24 januari in Caïro tegen Al-Ahly.