Menu

Sneijder en Van der Vaart weer in Oranje

Ajax-spelers Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart zijn door bondscoach Dick Advocaat opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Het Nederlands elftal staat voor de beslissende fase waarin een ticket verdiend moet worden voor het EK in Portugal.

Oud-Ajacied Andy van der Meyde (Internazionale) is weer opgeroepen. Ook Arjen Robben (PSV) is geselecteerd voor de EK-kwalificatie-interlands tegen Oostenrijk en Tsjechië. In vergelijking met de oorspronkelijke selectie voor de oefeninterland tegen België (1-1) zijn Ronald de Boer (Glasgow Rangers) en Clarence Seedorf (AC Milan) afgevallen.

De ploeg van Oranje bestaat voor de wedstrijden tegen Oostenrijk (zaterdag in de Kuip) en Tsjechië (volgende week woensdag in Praag) uit 22 spelers. ,,Er is de laatste maanden veel kritiek geweest op het Nederlands elftal'', aldus Advocaat. ,,Dat is terecht. We hebben te weinig laten zien. De komende twee wedstrijden zijn doorslaggevend voor directe kwalificatie voor het EK. Voor aanvang van het kwalificatietoernooi heb ik al gezegd dat de beslissing in deze
fase zou vallen. Nu moeten we er ook staan.''

De selectie: Frank de Boer (Galatasaray), Mark van Bommel (PSV), Paul Bosvelt (Manchester City), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Philip Cocu (Barcelona), Edgar Davids (Juventus), Jerrel Hasselbaink (Chelsea), Pierre van Hooijdonk (Fenerbahce), Patrick Kluivert (Barcelona), Roy Makaay (Bayern München), Andy van
der Meyde (Inter Milan), Ruud van Nistelrooij (Manchester United), André Ooijer (PSV), Marc Overmars (Barcelona), Michael Reiziger (Barcelona), Arjen Robben (PSV), Edwin van der Sar (Fulham), Wesley Sneijder (Ajax), Jaap Stam (Lazio Roma), Rafael van der Vaart (Ajax), Ronald Waterreus (PSV) en Boudewijn Zenden (Chelsea).

Bron: ANP