Menu

Sneijder: 'Je kunt niet alleen mij de zwarte piet toespelen'

Na afloop van de wedstrijd tegen Macedonië moest vooral Wesley Sneijder het in verschillende media ontgelden. Het Nederlands Elftal speelde afgelopen zaterdag teleurstellend gelijk en dat had voor een deel te maken met het vele balverlies dat de Ajacied leed, zo vonden de critici.

Wesley Sneijder kon zich daar na afloop van de training van het Nederlands Elftal voor een groot deel in vinden, maar de middenvelder van Ajax voegde daar aan toe dat het hele elftal niet goed draaide. ,,Ik speelde vooral het laatste deel van de eerste helft niet best. Maar we staan met elf man op het veld en van hun spel ben je natuurlijk ook afhankelijk. Je kunt, vind ik, dus niet alleen mij de zwarte piet toespelen", blikte Sneijder terug.

De spelers van het Nederlands Elftal hadden zondag vrij en begonnen vandaag aan de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland met een training in de Amsterdam ArenA. ,,De bondscoach zal de fouten de komende dagen met ons doornemen. Ik had tegen Macedonië een belangrijke rol van de bondscoach gekregen. Het eerste deel van de eerste helft kon ik die redelijk goed invullen, maar daarna leed ik te veel balverlies. Ik weet niet hoe dat kwam. Misschien kreeg ik wel teveel ruimte, want in de tweede helft, toen ik een persoonlijke Macedonische mandekker kreeg, ging het beter. Misschien dat ik daardoor juist scherper ging spelen."

Marco van Basten liet Wesley Sneijder, ondanks zijn mindere spel in de eerste helft, ook in de tweede helft staan. De bondscoach wilde de spelers die voetballend situaties kunnen oplossen, niet uit het elftal halen. ,,We probeerden de tweede helft meer diepte te zoeken. Ik vond dat we weer fris begonnen, maar het had nog scherper gemoeten."

Aanstaande woensdag wacht het tweede duel van Oranje. Dan is Finland met - wellicht - Jari Litmanen de tegenstander in de ArenA. Hoewel Marco van Basten vandaag niks over de opstelling liet doorschemeren, kijkt Sneijder uit naar het duel. ,,Ik hoop dat ik speel, want het lijkt me fantastisch om tegen Jari Litmanen te spelen. Ik heb in het verleden veel van hem geleerd. Dus het zou een aparte ervaring worden als ik nu eens tégen hem speel."