Menu
Sneijder niet bij Oranje

Sneijder niet bij Oranje

Marco van Basten heeft voor de interland tegen Roemenië 24 voetballers opgeroepen. De selectie van het Nederlands elftal telt een aantal licht geblesseerde spelers en vier voetballers die bij een gele kaart in de wedstrijd tegen de Roemenen geschorst zijn. Met het oog op de daaropvolgende wedstrijd tegen Finland wilde Van Basten geen risico's nemen en besloot een groot aantal spelers op te roepen. Wesley Sneijder ontbreekt in de selectie van het Nederlands team, hij ging ziek naar huis. Hedwiges Maduro, Rafael van der Vaart, Ryan Babel, John Heitinga en Nigel de Jong zitten wel bij de geselecteerden.

In de selectie zitten twee debutanten. Ron Vlaar en Barry Opdam zijn voor het eerst opgeroepen voor een officiële interland. Het duo, allebei uitkomend voor AZ, maakte de afgelopen dagen al onderdeel uit van de groep van negentien spelers waarvoor Van Basten een oefenstage in het leven riep.

Selectie: Van der Sar (Fulham), Timmer (AZ); Boulahrouz (HSV), Bouma (PSV), Van Bronckhorst (FC Barcelona), Heitinga (Ajax), Lucius (PSV), Melchiot (Birmingham City), Opdam (AZ), Ooijer (PSV), Vlaar (AZ); Van Bommel (PSV), Cocu (PSV), De Jong (Ajax), Landzaat (AZ), Maduro (Ajax), Van der Vaart (Ajax); Babel (Ajax), Kuijt (Feyenoord), Makaay (Bayern München), Van Nistelrooij (Manchester United), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Vennegoor of Hesselink (PSV).

Bron: ANP