Menu

Sneijder scoort voor Oranje -19

Wesley Sneijder scoorde dinsdagavond voor Oranje onder 19 jaar de openingstreffer in het met 2-1 gewonnen oefenduel tegen Huizen. De Ajacied kwam alleen de eerste helft in actie, Ajacieden Daniel de Ridder en Sherjill MacDonald lieten in de tweede helft zien wat ze kunnen. De laatste maakte de voorbereidende actie voor het winnende doelpunt.

Aangezien het een oefenduel was, koos coach Wim van Zwam ervoor om alle geselecteerden aan het werk te zien. Vandaar dat iedereen, op nieuweling Van Mosselveld (Willem II) na, maar een helft speelde.

In de eerste helft bracht Sneijder zijn nationale jeugdploeg op voorsprong. Huizen wist echter voor rust nog gelijk te maken. In de tweede helft veranderde de samenstelling van de Nederlandse ploeg op een man na. Huizen ging op verzoek van Van Zwam in een ander systeem spelen, 4-3-3 in plaats van 4-4-2 zoals voor rust.

Oranje kwam hierdoor meer in de problemen, maar door een individuele actie van MacDonald tegen het einde van de wedstrijd, werd El Hamdaoui (Excelsior) in stelling gebracht om de winnende treffer te maken.

De oefenwedstrijd van Oranje-19 werd gespeeld ter voorbereiding op de tweede EK-kwalificatieronde. Tegenstanders in die ronde zijn Hongarije, Griekenland en Noorwegen.