Menu
Sneijder staat voor jubileumduel

Sneijder staat voor jubileumduel

Wesley Sneijder kan zaterdagavond tegen RKC Waalwijk zijn honderdste officiƫle duel voor Ajax spelen. De 20-jarige middenvelder debuteerde op 2 februari 2003 in de uitwedstrijd tegen Willem II.

Het leeuwendeel van zijn 99 officiƫle wedstrijden voor Ajax speelde Sneijder in de eredivisie. Na zijn debuut in februari 2003 kwam hij in 75 duels in het veld. Daarin scoorde hij 20 keer. Zeven keer verscheen Sneijder in het elftal tijdens een bekerwedstrijd en met 15 Champions-Leagueduels en 1 UEFA-Cupwedstrijd deed het pas twintigjarige talent al heel veel Europese ervaring op.

Zijn eerste doelpunt scoorde de tweebenige voetballer in een bekerwedstrijd. Hij was in januari 2003 door Ronald Koeman bij de selectie gehaald en schoot op 5 maart 2003 tegen FC Groningen zijn eerste goal binnen. De Utrechter opende in dat met 4-1 gewonnen duel de score.

Dit seizoen is Sneijder zelfs topscorer van Ajax. In de competitie schoot hij er tot dusverre zeven binnen. Vorig seizoen eindigde hij met 9 eredivisietreffers uit 30 duels. Dit jaar speelde hij er tot dusverre 28.

Wesley Sneijder heeft ondertussen ook al zeventien interlands achter zijn naam staan. In Oranje wist hij vijf keer doel te treffen.