Menu

Sneijder valt af bij Oranje

Bondscoach Marco van Basten kan woensdagavond tijdens de vriendschappelijke interland tegen Engeland niet over Wesley Sneijder beschikken. De middenvelder raakte maandagavond tijdens de eerste training voor het duel in Birmingham aan zijn hamstring geblesseerd.

Van Basten dacht aanvankelijk dat de blessure wel meeviel. Onderzoek wees echter uit dat Sneijder tegen Engeland niet kan spelen. De bondscoach weet nog niet of hij een vervanger voor Sneijder oproept.

Het is onduidelijk of de geblesseerde middenvelder zondag met Ajax tegen NAC kan uitkomen. Trainer Ronald Koeman van de Amsterdamse club mist in Breda ook al de geschorste Van der Vaart. De bondscoach toonde zich tevreden over de basisplaats die Edgar Davids zondag van zijn trainer Mancini bij Internazionale kreeg. ,,Het was goed om te horen dat hij het eerste uur heeft meegedaan. We kunnen een Davids in vorm met wedstrijdritme namelijk goed gebruiken. Dat was goed nieuws voor me. En dan had ik Mancini nog niet eens gebeld'', grapte Van Basten.

De bondscoach beschouwt de krachtmeting met Engeland in Birmingham als een echte oefenwedstrijd. ,,We gaan bijvoorbeeld niet helemaal anders spelen nu we weten dat zij veel problemen in de defensie hebben. Ik kijk naar mijn eigen elftal. Daarmee moet ik namelijk verder in de WK-kwalificatie.''

Bron: ANP