Menu

Sneijder, Van der Vaart en Van der Meyde geselecteerd

Wesley Sneijder is door bondscoach Dick Advocaat geselecteerd voor de oefeninterland tegen Portugal. Het is de eerste keer dat de middenvelder voor het Nederlands Elftal is opgeroepen.

Naast Wesley Sneijder riep bondscoach Advocaat ook Ajacieden Rafael van der Vaart en Andy van der Meyde voor de oefeninterland in Eindhoven op. De ontmoeting met Portugal vindt plaats op Koninginnedag, woensdag 30 april.

Voor de achttienjarige Sneijder was zijn selectie een complete verrassing. ,,Het gaat wel heel snel met me op deze manier", was zijn eerste gedachte toen Hans Jorritsma hem het nieuws mededeelde. ,,Ik ben echt ongelofelijk blij en had hier totaal niet op gerekend. We hadden vrij bij Ajax en ik was een dagje naar de Efteling met mijn vriendin. Ja, zoiets verwacht je niet. Ik heb meteen daarna mijn ouders gebeld. Die zijn apetrots."

Sneijder, Van der Vaart en Van der Meyde moeten zich maandagmiddag bij Oranje melden. ,,Misschien kunnen we wel samen gaan", blikte Sneijder vandaag al vooruit. ,,Het zal een hele ervaring worden. Ik laat alles rustig op me af komen. Van zoiets kan ik alleen maar ervaring opdoen en veel leren."

De volledige selectie:

Doel:
Edwin van der Sar (Fulham), Sander Westerveld (Real Sociedad);

Verdediging:
Frank de Boer (FC Barcelona), André Ooijer (PSV), Michael Reiziger (FC Barcelona), Fernando Ricksen (Glasgow Rangers);

Middenveld:
Ronald de Boer (Glasgow Rangers), Mark van Bommel (PSV), Paul Bosvelt (Feyenoord), Phillip Cocu (FC Barcelona), Edgar Davids (Juventus), Andy van der Meyde (Ajax), Marc Overmars (FC Barcelona), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax);

Aanval:
Jerrel Hasselbaink (Chelsea), Pierre van Hooijdonk (Feyenoord), Patrick Kluivert (FC Barcelona), Dirk Kuijt (FC Utrecht), Roy Makaay (Deportivo), Ruud van Nistelrooij (Manchester United) en Boudewijn Zenden (Chelsea).

Jelle van Damme is geselecteerd voor het Belgisch Elftal dat op 30 april een vriendschappelijke interland speelt tegen Polen. De wedstrijd vindt plaats in Brussel en begint om 20.30 uur.