Menu
Sneijder verlaat geblesseerd het veld

Sneijder verlaat geblesseerd het veld

Weer trainde de Ajax-selectie scherp deze ochtend. In een grote partij werden felle duels niet geschuwd en moest een van de fysiotherapeuten een aantal maal het veld in. Meestal was er niets aan de hand, maar het laatste 'slachtoffer' werd voor de zekerheid van het veld gedragen.

Wesley Sneijder ging tegen het einde van de training met een schreeuw naar de grond. Meteen verzamelden spelers en staf zich rond de Ajacied, die met zijn handen naar zijn voet greep. Frank van Deursen snelde opnieuw het veld in, want het deskundig oog van de fysiotherapeut was al een paar keer eerder gewenst geweest. In tegenstelling tot de vorige keren echter, kon de patiënt nu niet verder. Sneijder werd voor de zekerheid door Van Deursen en René Wormhoudt van het veld gedragen. Danny Blind besloot daarop maar dat het genoeg was voor de vrijdagochtend en liet Ruud Krol voor het einde van de wedstrijd fluiten. Sneijder kan inmiddels wel weer lopen met de zere voet, morgen wordt bekeken of hij alsnog foto's moet laten maken van het gewricht.

Daarvoor had Danny Blind voor het grootste gedeelte van de groep een ingewikkelde afwerkingsoefening bedacht. Vanaf de achterlijn werd de bal aangespeeld aan een aanvaller, vervolgens werd een keer of vier, vijf heen en weer gepasst, zodat uiteindelijk van een van de flanken een voorzet kon worden gegeven. Het afronden werd wat lastiger gemaakt door twee verdedigers en keeper Lobont. Aan de andere kant van het veld deed een groepje van vijf een wat eenvoudiger oefening met Fred Grim. Daarbij stonden om beurten Maarten Stekelenburg en Hans Vonk op doel, alvorens naar de grote partij van tien tegen tien werd overgeschakeld.

Bekijk beelden van Pienaar van deze training op de Ajax Breedbandportal >>