Menu
Sneijder waarschijnlijk in de basis

Sneijder waarschijnlijk in de basis

De kans is groot dat Wesley Sneijder morgen in de basis staat van het Nederlands elftal in het duel met Wit-Rusland. Afgaande op de laatste training van Oranje keert de Ajax-middenvelder terug in het elftal van bondscoach Marco van Basten.

Sneijder liet afgelopen zaterdag de interland tegen Luxemburg (0-1) nog aan zich voorbij gaan omdat zijn vrouw op het punt van bevallen stond. Als vader van een zoontje voegde de Ajacied zich vanmorgen alsnog bij de Nederlandse selectie. Tijdens de training op het veld van Rijnsburgse Boys vormde Sneijder een middenveld samen met zijn voormalig teamgenoot Nigel de Jong en Denny Landzaat.
Ook John Heitinga staat morgenavond waarschijnlijk aan de aftrap in Eindhoven. Na de blamerende wedstrijd in Luxemburg leek de verdediger zijn plaats aan de rechterkant af te moeten staan aan Khalid Bouhlarouz, die zaterdag vanwege een schorsing niet inzetbaar was. Maar nu lijkt ook het meespelen van Bouhlarouz tegen Wit-Rusland van de baan, omdat de aankoop van Chelsea is getroffen door buikgriep. Zodoende zal Heitinga vermoedelijk toch weer van de partij zijn, net als centrumspits Klaas Jan Huntelaar.
De wedstrijd van het Nederlands elftal (met ook Urby Emanuelson en Ryan Babel in de selectie) tegen de Wit-Russen begint morgenavond om 20.30 uur.