Menu

Sneijder: 'We waren oppermachtig'

Ook met coach John van 't Schip schoof Ajax 2 een eredivisionist opzij in de Amstel Cup. Volgens de Amsterdammers was het niet meer dan terecht.

Stefano Seedorf had vooraf gehoopt op een overwinning, en was blij dat het ook lukte. ,,Het was een zware wedstrijd. Het was anders dan vorig jaar, al kan ik niet goed zeggen wat het verschil is. Voor mij was de spanning wat minder. Ik denk dat het ligt aan het feit dat ik vorig seizoen met Ajax 2 zover gekomen ben. Ik heb dus al wat ervaring en weet inmidels hoe het kan zijn in het stadion."

De aanvoerder vond de overwinning terecht. ,,Wij speelden gewoon goed. In de eerste helft was er een fase waarin we veel beter speelden dan Willem II. We zeiden tegen elkaar: als we ooit kunnen winnen, is het vandaag wel. Ik kreeg voor rust nog een kans. Ik kreeg de bal van Sneijder en zag uit mijn ooghoek dat de keeper bleef staan, terwijl ik dacht dat hij zou uitlopen. Toen wilde ik schieten, maar de bal lag onder me. Dat was wel balen."

,,In de tweede helft wilden we vooral het eerste kwartier overleven. Willem II zakte daarna wat in, wij gingen juist door. Michael (Krohn-Dehli) maakte een mooie actie op links en gaf hem op maat voor, ik prikte hem erin. Ik was blij dat het doelpunt viel. Maar ja, uiteindelijk was Ajax ook gewoon beter", concludeerde Seedorf.

,,Het was een goede wedstrijd", vond ook Wesley Sneijder. ,,We hebben het Willem II heel moeilijk gemaakt. We hebben weinig weggegeven en zelf een aantal kansen gecreëerd. Wij hadden natuurlijk niks te verliezen, Willem II voelde de druk. Daardoor konden wij vrijuit voetballen. Dat was ook de opdracht die we hadden meegekregen van de trainer."

Na een kwartier voetballen voelde de jonge middenvelder dat er een zege in zat voor Ajax 2. ,,Tja, we speelden gewoon goed, dus waarom zouden we niet winnen? Toen het eerste doelpunt viel, dacht ik meteen dat we nog een tweede zouden maken. We waren oppermachtig en bleven na de tweede treffer door voetballen. We hebben het goed gedaan. En als we van Willem II kunnen winnen, kunnen we dat ook van Excelsior", blikte Sneijder alvast vooruit.

De voorzet voor het eerste doelpunt kwam van Michael Krohn-Dehli. In de tweede helft kwam hij wat beter in het spel. Volgens de Deen kwam dat door een andere rol die hij vervulde. ,,In de eerste helft kreeg ik als rechtsbuiten weinig ballen. Na de rust wisselde ik meer met Boukhari in de spits en kreeg ik een wat vrijere rol. Daarin voelde ik me prettiger."

,,We speelden goed compact en gaven achterin weinig weg", analyseerde Krohn-Dehli. ,,In de tweede helft werden we steeds beter. In de eigen competitie spelen we aanvallender, nu gingen we meer van onze defensie uit. En dat werkte", glunderde hij. ,,Het is toch wel anders spelen dan op de Toekomst."

Nog wat onwennig ten opzichte van het journaille dat de spelers stond op te wachten, kwam Jamal Akachar uit de kleedkamer. De laatste training voor het Amstel-Cupduel werd afgewerkt in de Arena en dat was eigenlijk de eerste kennismaking met het stadion voor de zaterdagamateur. ,,Ik was met de training bezig", vertelde Akachar. ,,Maar natuurlijk keek ik wel even naar de tribunes en maakte me een voorstelling van de wedstrijd. De trainer zei voor de wedstrijd dat ik er maar van moest genieten en dat heb ik gedaan."

,,We hadden natuurlijk niets te verliezen. Maar we hebben ook erg goed gespeeld", vond Akachar. De spits maakte het tweede doelpunt van de Amsterdammers. Na een prachtige actie van Boukhari aan de linkerkant van het zestien-metergebied, legde de linkerspits de bal terug op Akachar, die hem zeer beheerst, bijna nonchalant, binnenschoot. ,,Zulke ballen kunnen ook over gaan, dus ik dacht: ik schiet hem maar heel rustig in. Ik ben blij dat ik een doelpunt maakte, dat geeft een lekker gevoel", aldus de amateur die niets liever wil dan profvoetballer worden.