Menu

Sneijder zal vakantie gebruiken om alles te laten bezinken

Voor Wesley Sneijder is het seizoen 2002-2003 er een geweest om nooit meer te vergeten. De jonge Ajacied debuteerde in de hoofdmacht van de club waar hij al vanaf zijn zevende jaar speelt, speelde op het hoogste Europese niveau en werd voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands elftal. Sneijder ging eens goed zitten voor jullie vragen en beantwoordde ze met de openheid die we van hem kennen.

Hoe is jouw voetbalcarrière begonnen: hoe oud was je toen je begon en waar speelde je toen?
Thijs de Roo (Almelo)
,,Ik was een jaar of vijf, zes toen ik begon bij DOS in Utrecht. Op mijn zevende ben ik naar Ajax gegaan en heb ik alle jeugdelftallen doorlopen. Via de Talentendagen ben ik bij Ajax gekomen."


Hoi, Heb je als kind altijd al gedroomd van een voetbalcarrière??
En was Ajax altijd al je favo club??

Sari Veenings (Assendelft)

,,Ik denk dat ieder jochie dat wel wil als 'ie eenmaal aan het voetballen is. Het komt niet bij iedereen uit, maar als je vertrouwen in jezelf hebt, kom je al een heel eind. En Ajax is altijd al mijn favoriete club geweest, mede omdat mijn broer er een jaar speelde."

Hoi Wesley Sneijder
Ik zou je graag een vraag willen stellen die ik echt graag zou willen weten die luidt als volgt. Welke speler was jouw grote voorbeeld?

Roy Vrijkotte (Oldenzaal)

,,Moeilijk, ik heb eigenlijk nooit een voorbeeld gehad. Ik keek altijd meer naar een type speler. Dan vond ik Van Basten, Gullit en Rijkaard eruit springen, dat vond ik de bepalende spelers van het Nederlands elftal. Ik vond Ajax altijd fantastisch als team, maar naar een bepaalde Ajax-speler heb ik nooit gekeken. Ik heb ook nooit posters boven mijn bed gehad."

Beste Sneijder, Hoe voelt het nou om met Ajax tegen FC Utrecht te spelen, aangezien je zelf uit Utrecht komt. En waarom heb je voor Ajax gekozen en niet voor Utrecht.
Reinier de Ruiter (Delft)

,,Ik heb een keer tegen FC Utrecht gespeeld dit seizoen, in de Galgenwaard. Dat werd me niet in dank afgenomen, want ik kreeg allerlei spreekkoren naar mijn hoofd. Dat vind ik best erg want ik speel tenslotte mijn hele leven al bij Ajax. Ook als ik in de stad loop zeggen mensen allerlei dingen tegen me. Ik zeg maar niks terug."

Hoe was het om voor het eerst in de Arena te spelen!!!!
Rick (Purmerend)

,,Fantastisch, voor bijna 50.000 mensen. Ik kreeg er wel een kick van. Een soort adrenalinestoot ging er door me heen. Ik was niet echt nerveus want ik had mijn debuut al gemaakt in Tilburg. Maar ik kreeg er wel een extra prikkel door."

Op welke positie speel je het best en welke positie speel je het liefst?
Veel succes verder!

Frederik Izaks (Scherpenzeel)

,,Het best speel ik op de half-positie, en dan het liefst linkshalf. Dan ik ook naar binnen komen en met rechts schieten. In de jeugd heb ik ook nog achter de spits gespeeld en voor de verdediging, als controlende man, maar dat was niet echt mijn spel."

Wat is tot nu toe je moeilijkste tegenstander geweest?
Job (Odijk)

,,Ono, Feyenoord uit voor de beker. Ik herken mezelf een beetje in hem qua type speler. Hij zit snel bij de spitsen en is, ook al is de bal aan de andere kant van het veld, altijd bezig met de bal te krijgen. Het is best lastig om hem te verdedigen.''

Wesley, Hoe heb jij je schotkracht ontwikkeld en hoe belangrijk is je karakter/instelling voor het voetballen?
Groetjes, Maikel

Maikel (Zoetermeer)

,,Door veel te trainen en veel te schieten, veel te passen. Maar het moet er ook wel in zitten. Ik heb altijd in mezelf geloofd en mijn zelfvertrouwen nooit weggegooid. Dat zijn ook belangrijke dingen. Verder ben ik vrij nuchter, ik laat alles op me afkomen. En dat is het afgelopen halfjaar een goede karaktereigenschap gebleken."

Allereerst gefeliciteerd met je knappe prestaties dit seizoen. Houd je er rekening mee dat je volgend seizoen in een 'dal' kan komen omdat dit seizoen hoge verwachtingen (bij anderen en jezelf) opwekt?
Adri Otsen (Purmerend)

,,Elke jonge speler zal een periode krijgen dat het even niet loopt. Of dat volgend seizoen is of het seizoen erop, het zal best komen. Maar dan val ik terug op mijn karaktereigenschappen en mijn zelfvertrouwen. Als ik in mezelf blijf geloven, komt het allemaal goed."

Wie wint er het meest met de vrije trappen jij of Ronald koeman? en leer je er nog wat van?
Fredje Vermeulen (Mariahout)

,,Om en om, haha! En als je van iemand als Koeman wint met vrije trappen, dan weet je dat je ook een aardige trap in huis hebt. Ik heb veel van hem geleerd. Bijvoorbeeld over welk mannetje in de muur je moet schieten en hoe je ten opzichte van de bal moet staan."

Hey Wesley..
We weten allemaal dat je een bijna perfecte traptechniek hebt met beide benen, maar met welk been schiet je nou het fijnst, links of rechts?
In ieder geval nog veel leuke jaren bij Ajax!!

Freek Heinen

,,Het maakt me niet zoveel uit, ik ben er langzaam aan gewend met beide benen te spelen. Als ik met rechts schiet, kan ik iets meer richting aan de bal geven, met links schiet ik misschien iets harder. Maar de meeste doelpunten die ik heb gemaakt waren met rechts. Dan kwam ik van links naar binnen en krulde ik de bal met rechts over de keeper heen. Toen ik begon met voetballen hebben ze me altijd geleerd zowel met links als met rechts te spelen."

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd? Bepaalde rituelen misschien?
Kristel

,,De dag voor de wedstrijd hebben we altijd dezelfde training. Dat is wel prettig, want die is rustig en altijd gericht op de wedstrijd. Het geeft een soort van rust. Daarna ga ik goed uitrusten, vroeg naar bed. Op de ochtend van de wedstrijd ben je al vroeg in het stadion, met zijn allen eet je wat. Maar ik heb geen speciale rituelen, niet dat ik weet in ieder geval!"

Beste Wesley, je bent erg gegroeid dit seizoen bij Ajax, maar wat vind je zelf wat er nog beter kan..?
Leroy (Venlo)

,,In verdedigend opzicht kan ik nog leren. Soms heb ik de neiging te makkelijk te worden en dat moet eruit. Maar ik heb ook veel geleerd dit seizoen. Het tempo, de balsnelheid, in fysiek opzicht ben ik sterker geworden. Ik voel dat ik gegroeid ben."

Beste Wesley, wat is de moeilijkste nederlaag die jij te verwerken kreeg en de leukste overwinning? Ps. Ga zo door en ik hoop dat je nog lang in de ArenA te bewonderen bent!
Ruud Baars (Anna Paulowna)

,,De moeilijkste nederlaag was tegen Utrecht. We verloren met 1-0 en het bleken dure punten te zijn. Het was pijnlijk in mijn eigen stad te verliezen. Ik heb dat lang moeten horen... De mooiste overwinning was dat we door gingen naar de kwartfinale in de Champions League. Er was een bepaalde ontlading. Zoiets maak je als 18-jarige bijna nooit mee, ik heb daar enorm van genoten."

Lieve Wesley,
Heb je, nu je zo succesvol bent, nog wel tijd om (met vrienden) op stap te gaan?

Marleen (Middelburg)

,,Weinig. Normaal gesproken ging ik op zaterdag stappen, maar omdat de wedstrijden op zondag zijn gaat dat niet meer. Mijn vrienden gaan nog wel. Ik zie ze ook nog steeds, alleen niet meer op zaterdagavond dus. Daar ga ik de vakantie voor gebruiken. Ik moet voor mezelf natuurlijk ook blijven trainen, het zal wat zelfdiscipline vragen."

Wesley, vind je dat je veel bent veranderd sinds je in het eerste van Ajax speelt?
Ilan (Amstelveen)

,,Qua karakter ben ik niet veranderd, ik ben mezelf gebleven. Mijn levensstijl is wel anders. Ik word herkend, ben volwassener geworden en professioneler. Bepaalde dingen moet ik nu laten. Ik moet keuzes maken. Die overgang was voor mij niet zo moeilijk, het ging stapsgewijs en niet in een keer. Dat was wel fijn."

Wesley ik zie tijdens de warming-up en ervoor dat jullie heel relaxed zijn. Jullie zijn af en toe dan ook elkaar aan het dollen. maar ben je dat van binnen ook? enne volgend jaar wel finale Champions League eeh!!
Ron (Oudenbosch)

,,Voor de wedstrijd zijn we ontspannen, zo moet de warming-up ook zijn. Voor je spieren moet je het rustig houden. Maar in de kleedkamer, na de warming-up, dan is er een gezonde spanning en is iedereen geconcentreerd."

Wat is je bijnaam bij Ajax?
Simone Cok (Koudekerk aan den Rijn)

,,Ik heb geen bijnaam."

Wesley,
Hoe ervaar je alle aandacht die je de afgelopen maanden krijg door je opvallende optreden in Ajax 1.
Peter (uit Rotterdam!!!, ook daar zijn dus de echte fans...)

Peter (Heinenoord)

,,Je weet dat het komt, die aandacht. Ik laat het op me afkomen en heb het rustig verwerkt. Je moet je toch goed presenteren, maar op een gegeven moment had ik zoveel interviews dat ik bepaalde dingen heb afgezegd. Anders breekt het je op. De vakantie komt op een goed moment, dan kan ik lekker mijn rust pakken. Maar ik denk dat dat voor bijna iedereen geldt."


Wat vindt je het leukste van het profvoetballer zijn en wat het minst leukst?
Joost van der Kist (Zoetermeer)

,,Tja, wat is nou leuk aan profvoetballer zijn? De bekendheid is toch wel leuk. Bovendien verdien je er wat geld mee, laten we eerlijk zijn. En je maakt een hele hoop mee. De Champions League-ervaring vooral was uniek. Het minst leuke is dat je als je in de verkeerde stad bent, spreekkoren naar je hoofd krijgt!"

Met welke speler ga je het meest om ?? En met wie zit je altijd in een slaapkamer bij verre uitwedstrijden ??
Yordi (Goes)

,,Op beide vragen is het antwoord Rafael van der Vaart. We kennen elkaar al vrij lang, uit de jeugd. Daarom liggen wij ook op een kamer op trainingskamp, daar wordt over nagedacht."

Wat is tot nu toe het opmerkelijkste wat je hebt meegemaakt in die korte tijd?
Arnout Verduin (Heeze)

,,Dat er veel lol is in de kleedkamer! Er worden veel geintjes uitgehaald. Regelmatig hangt er bijvoorbeeld een gek plaatje op iemands kastje dat dan die speler moet voorstellen. Dat is ook belangrijk, er blijkt een vrij hechte band uit. In het voetbalveld heb je daar ook veel aan. Er is geen sprake van concurrentie."

Hee Wesley!
Van de voetballers die dit seizoen bij het eerste van Ajax zijn gekomen ben jij volgens mij toch wel de meest talentvolle.
Mijn vraag is: Waar zie jij jezelf over 10 jaar in het leven en op het veld?

Ben Bevaart (Middelburg)

,,Ik hoop dat ik dan nog op het veld sta. Misschien in Nederland, misschien ook wel in het buitenland. Als dat het geval is hoop ik op een warm land, Spanje of Italië of zo. De club maakt me dan niet zoveel uit. Hoewel Barcelona, Real Madrid, AC Milan natuurlijk fantastische clubs zijn. Wie weet. Persoonlijk denk dat ik over tien jaar, dan ben ik 28, wel een gezin heb."

Als je een dag onzichtbaar was wat zou je dan de hele dag doen?
Groetjes Lieneke

Lieneke (Oost-Souburg)

,,Moeilijke vraag Lieneke! Ik zou in steden winkelen waar ik nu niet vrij makkelijk rond kan lopen."

Beste Wesley,
Denk je dat Ajax het volgend seizoen nog beter kan doen in de Champions League of komen jullie dan toch kwaliteit en/of ervaring te kort?

Barry (Hoogkarspel)

,,In het afgelopen seizoen hebben we al veel ervaring opgedaan. Dat hebben we nodig in het volgende siezoen. Ik denk ook dat we zeker de tweede ronde weer moeten kunnen halen. En vandaar uit met een beetje geluk moeten we proberen verder te komen. Daar zullen we met zijn allen alles aan doen. Dat we een vast team hebben is belangrijk. Ik verwacht niet dat dit elftal veel zal veranderen, hoogstens op een paar plaatsten. Dat we goed ingespeeld zijn en weten wat we aan elkaar hebben is belangrijk."

Wat vond je het mooiste moment van dit seizoen? Je overheveling naar het eerste, je debuut bij Ajax of je debuut in het Nederlands Elftal of misschien iets anders? En waarom?
Marco

,,Mag ik ook alledrie zeggen? Het waren drie fantastische momenten. Met de winterstop vond ik het geweldig dat ik over mocht. Daarna volgde mijn debuut, toen mijn eerste wedstrijd in de Arena en twee maanden later het debuut in het Nederlands elftal. Ik moest er wel even over denken toen dat gebeurde. Er ging een hoop door me heen, er gebeurde een hoop allemaal, maar wel mooi. Ik denk er nog steeds aan, maar daar is de vakantie ook een goed moment voor."