Menu
Sneijder: 'Zo'n interlandweek werkt twee kanten op'

Sneijder: 'Zo'n interlandweek werkt twee kanten op'

De uitlooptraining van maandagochtend was een vrolijke boel. De basisspelers gierden regelmatig van het lachen. Daartoe was natuurlijk alle reden, want een dag eerder was NAC met 6-2 naar Breda teruggestuurd. Wesley Sneijder keek nog kort terug op de afgelopen week.

Wesley Sneijder speelde bij Ajax de hele wedstrijd tegen NAC en deed dat goed. ,,Ik ging met een goed gevoel en veel vertrouwen de wedstrijd in", sprak hij na de ontspannen maandagtraining, die onder andere zonder Nourdin Boukhari - lichte klachten - werd afgewerkt. ,,NAC is een goede tegenstander met kwaliteiten waartegen je weet dat je aan voetballen toekomt. Dat het zo makkelijk zou gaan, hadden we niet gedacht, maar NAC heeft ook wel een jasje uitgedaan", vond de middenvelder.

Ajax miste in de voorbereiding op het treffen van afgelopen zondag veel spelers wegens interlandverplichtingen. Sneijder was daar een van. ,,Zo'n week met een interland werkt beide kanten op. Aan de ene kant is het lekker dat je weer een wedstrijd speelt, dat geeft ritme. Maar juist omdat je hebt gespeeld, is het fysiek weer wat zwaarder. Tegen NAC ging het natuurlijk lekker. En ik scoorde opnieuw, net als met Nederland tegen Zweden. Ik had op het moment dat ik de bal klaarlegde voor de vrije trap al een goed gevoel. Dat hij zo binnenvliegt, is alleen maar mooi. Ik kijk tevreden terug op de wedstrijd. Vooral in balbezit was ik goed en verdedigend stond ik steeds aan de binnenkant bij Maxwell, zoals ik moest doen. "

Zondag wacht weer een wedstrijd, tegen Utrecht. ,,Dat blijft voor mij altijd speciaal. Dat is niet minder omdat we net tegen ze gespeeld hebben. Het zijn mooie wedstrijden. We hebben niet echt revanchegevoelens, maar willen wel winnen. Gisteren hebben we een fantastische uitslag neergezet en zondag moeten we proberen niet weer dezelfde te maken tegen Utrecht als in de Johan Cruijff Schaal."

Toen de training van de basisspelers ten einde was, kozen sommigen ervoor toe te kijken bij de partijtjes van de reserves.

Daarna hielden ze het voor gezien. Zlatan Ibrahimovic grijnsde breeduit toen hij nog wat ballen schoot. De eerste kwam precies op de vuilnisbak terecht in plaats van in het doeltje dat erachter stond. ,,Maar je weet niet dat ik daar precies op mikte, hè", deed hij het hoongelach van Tomás Galásek in de ban. En zo kan het natuurlijk ook. Eerst schieten en daarna hardop je doel bepalen.