Menu
'Snel signaal afgeven tegen ADO'

'Snel signaal afgeven tegen ADO'

Frank de Boer heet voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag alle supporters welkom met een column in het officiële programmaboekje Ajax Kick Off. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA. Vanmiddag spelen we de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Tijdens de heenwedstrijd in Den Haag hebben we ons eerder dit seizoen van een slechte kant laten zien. Onze instelling was die middag niet goed en het werd 1-1. Dat kostte ons dus twee dure punten. Juist tegen zo’n tegenstander moet je vrij snel het signaal hebben afgegeven dat, ongeacht hoe fanatiek ze erop willen vliegen, er tegen Ajax niks te halen is. Door middel van goed positiespel en met de juiste instelling is het de bedoeling dat we in de ArenA alsnog aan ADO laten zien dat wij de betere ploeg zijn. Helaas doen we dat in onze onderlinge duels nog altijd zonder supporters van beide ploegen, maar slechts die van de thuisspelende club. Wij maken ons er hard voor dat het volgend seizoen wel weer mogelijk is, zowel in Den Haag als in Amsterdam.

Drie dagen geleden speelden we nog in Roemenië tegen Steaua Boekarest. En over drie dagen wacht alweer de halve finale van de KNVB Beker tegen AZ. Maar eerst wacht vandaag ADO. Het geeft aan dat we in een interessante cyclus zitten van wedstrijden in drie verschillende competities. Er zijn mensen die zeggen dat dit uiteindelijk ten nadele is van je prestaties in de Eredivisie. Of dat zo is weten we aan het einde van de rit. Maar als je als club goed omgaat met zo’n serie wedstrijden, leidt het ook tot sportief succes. Daar ben ik van overtuigd.

Wij zijn een ambitieuze club, waarbij de ontwikkeling van spelers centraal staat. Ik blijf erbij dat het voor onze spelers beter is om een paar keer per week een wedstrijd te hebben, dan de hele week te trainen en alleen in het weekend te spelen. Mentaal en sportief gezien is dit een heel belangrijke periode. Je komt als speler in diverse stadions waar je speelt tegen verschillende voetbalculturen en spelers van verschillende niveaus. Dat draagt allemaal bij aan de ontwikkeling van onze spelers.

Frank de Boer
Trainer/Coach