Menu
Sno opgelucht na seponeren rode kaart

Sno opgelucht na seponeren rode kaart

De selectie van Ajax trainde vandaag twee keer. Na de regenachtige middagtraining, 's ochtends trainden de Ajacieden binnen, blikte Evander Sno terug op een bewogen competitiestart.

Evander Sno troeft Jeffrey Sarpong af. Evander Sno troeft Jeffrey Sarpong af.

Marco van Basten beschikt wegens interlandverplichtingen en blessures over slechts tien spelers, waaronder de keepers Dennis Gentenaar en Roy Ouwerkerk van Jong Ajax. Terwijl Robbert Schilder zich door zijn knieblessure tot wat licht loopwerk beperkte, speelden de overige selectieleden een felle partij vijf tegen vijf op een klein veldje. Het leverde veel doelpunten op waaronder enkele zeer fraaie. Met name Darío Cvitanich scoorde er lustig op los en was verantwoordelijk voor het doelpunt van de dag. De Argentijnse Kroaat lepelde vanaf de linkerachterlijn met buitenkantje links de bal over de uitgekomen Gentenaar.

Robbert Schilder slaat zijn ploeggenoten gade. Robbert Schilder slaat zijn ploeggenoten gade.

Ook Sno liet zich gelden. De fysieksterke middenvelder was in de rode partij, gevormd door Rasmus Lindgren, Cvitanich en Aissati, steevast het aanspeelpunt. Sno kende afgelopen zaterdag tegen Willem II een vervelend debuut voor Ajax door zijn onterechte rode kaart na een vermeende elleboogstoot. ,,Ik ben opgelucht dat die kaart geseponeerd is”, vertelde de doorweekte speler na de training. ,,Natuurlijk had ik mijn debuut voor Ajax heel anders voorgesteld, deze kaart was zó onterecht.” Wat Sno nog meer dwarszat was dat de rode kaart het breekpunt was van het Ajaxoffensief in Tilburg. ,,Ik had echt het gevoel dat de gelijkmaker nog zou vallen. Door die rode kaart werd dat onmogelijk gemaakt.”

Darío Cvitanich speelt doelman Dennis Gentenaar door de benen. Darío Cvitanich speelt doelman Dennis Gentenaar door de benen.
Darío Cvitanich en Jeffrey Sarpong vochten felle duels uit. Darío Cvitanich en Jeffrey Sarpong vochten felle duels uit.
Robbert Schilder werkte met fysiotherapeut Jos Kortekaas aan zijn herstel. Robbert Schilder werkte met fysiotherapeut Jos Kortekaas aan zijn herstel.