Menu
Soepele herstart Ajax Vrouwen

Soepele herstart Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben na een pauze van drie weken de draad weer opgepakt met een overwinning op sc Heerenveen. De formatie van Ed Engelkes boekte op bezoek bij de Friezen een simpele 3-0 zege. Eshly Bakker en Marlous Pieëte (tweemaal) verzorgden de Amsterdamse doelpunten.

Door de overwinning blijven de Ajax vrouwen gedeeld tweede in de BeNe League. ,,Het was niet heel moeilijk”, geeft Engelkes na afloop toe. ,,Het was een zakelijke overwinning van onze kant. Heerenveen was niet goed genoeg vanavond.”

Toch had de oefenmeester nog wel de nodige kritiek op zijn ploeg. ,,We waren dominant genoeg aan de bal, maar ik vond dat we niet genoeg druk gaven in sommige situaties. Dat deden we alleen in het laatste kwartier en toen zag je ook dat we meer kansen creëerden.”

In Friesland kwam de Amsterdamse overwinning geen moment in gevaar. Al na drie minuten zat de ploeg van Engelkes op rozen. Bakker vond uit een corner, in de kluts, het net: 0-1. Ajax Vrouwen kwam in het eerste bedrijf geen moment in gevaar. Heerenveen loerde op de counter, maar de defensie onder leiding van Anouk Hoogendijk gaf geen krimp. ,,Dat is wel een compliment aan de ploeg. Verdedigend stond het goed.”

Ook na rust was er maar een ploeg die aanviel. Dat resulteerde halverwege de tweede helft in een treffer van Pieëte. De aanvalster besliste het duel door uit een voorzet de 0-2 binnen te lopen. In de slotminuut trof Pieëte voor de tweede keer doel. Even daarvoor had Liza van der Most nog de paal geraakt. Engelkes had graag gezien dat de score nog wat hoger had uitgevallen. ,,We moeten een hoger rendement halen uit de kansen die we krijgen. Dat had vanavond zeker gekund.”

De trainer zag ook nog kans om Alex Melin te laten debuteren. De Amerikaanse, die ruim twee weken haar contract tekende, mocht nog niet spelen vanwege het ontbreken van een werkvergunning. Dat is nu rond zodat Melin in Friesland haar eerste minuten kon maken. Engelkes: ,,Ze heeft een moeilijke periode achter de rug. Dit was, mede daarom, een mooie moment om haar voor het eerst te laten invallen.”

Met het ook op de komende weken, waarin de ploeg veel wedstrijden speelt, was Engelkes blij dat zijn ploeg niet heel veel energie verspeelde. Aankomende dinsdag wacht alweer ADO Den Haag. Engelkes verwacht dan een moeilijkere wedstrijd. ,,Dat zal zeker niet zo makkelijk gaan als vanavond. Daar mogen we wel van uitgaan.”

Scoreverloop: 3. Bakker 0-1, 62. Pieëte 0-2, 89. Pieëte 0-3

Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most, Delleman, Hoogendijk, Hogewoning; Van den Bighelaar (80. Kaagman), Middag, Van Lunteren (80. Melin); Pieëte, Bakker (77. De Ridder), Van den Heiligenberg.