Menu

Soetaers krijgt nummer 7

Tom Soetaers, de nieuwste aanwinst van Ajax, was donderdagmiddag ten burele bij de directie van Ajax om zijn contract te tekenen en zijn nieuwe shirt te ontvangen. De Belgische international kreeg van directeur Arie van Eijden het rood-witte shirt met rugnummer 7 uitgereikt.

Tom Soetaers tekende zijn vierjarige overeenkomst in aanwezigheid van zijn trotse vader en zaakwaarnemers. De 23-jarige Belg traint vrijdagmorgen voor het eerst met zijn nieuwe team mee.

In de selectie van Ajax zitten al een paar bekenden van Soetaers. ,,Wesley Sonck en Jelle van Damme ken ik goed'', vertelde Soetaers tijdens de korte plechtigheid. ,,Ik ga mij hier dan ook prima thuisvoelen.''

Soetaers was opgelucht dat zijn transfer naar Ajax alsnog redelijk snel was rondgekomen. ,,Ik deed natuurlijk wel mijn best voor Roda'', aldus de aanvaller. ,,Maar toen ik van de interesse van Ajax hoorde, gingen mijn gedachten daar wel naar uit. Ik ben blij dat ik niet eerst nog competitie met Roda hoef te spelen. Ik ben zelfs speelgerechtigd voor aanstaand weekeinde en ik hoop dat ik bij de selectie van 18 zit.''

Behalve door directeur Van Eijden en financieel directeur Jeroen Slop werd de nieuwe aankoop ook welkom geheten door bestuurslid technische zaken Klaas Nuninga en voorzitter John Jaakke. Soetaers stond er glunderend bij. ,,Een transfer naar Ajax is natuurlijk een droom'', aldus de linksbenige spits. ,,Voordat ik bij de directie kwam heb ik ook al met Ronald Koeman gesproken. Hij was ook blij met mijn komst. En ik ben heel blij dat ik nu bij Ajax speel'', aldus Tom Soetaers.