Menu

Soetaers vol verwachting in Milaan

Ajax landde maandagmiddag na een voorspoedige vlucht vanuit Amsterdam om klokslag twaalf uur op luchthaven Malpensa in Milaan. Voor Tom Soetaers is de confrontatie met AC Milan de eerste kennismaking met de UEFA Champions League. Terwijl de jonge Belg met de rest van de selectie op de bagage wachtte alvorens richting hotel te vertrekken, meldde hij reikhalzend uit te zien naar de eerste wedstrijd op het hoogste Europese niveau.

Voor Tom Soetaers zijn de herinneringen aan de laatste keer dat hij in het San Siro zowel zoet als zuur. Zoet omdat hij in de UEFA Cup met Roda JC wist te winnen van AC Milan, zuur omdat hij in de beslissende penaltyserie, die nodig was na de 0-1 in Kerkrade en de 0-1 in Milaan, zijn strafschop miste. Maar hij was destijds niet de enige die de bal niet tussen de palen kon krijgen. Milan won de serie met de magere cijfers van 3-2. ,,Dat AC Milan is niet te vergelijken met het AC Milan van nu", denkt Soetaers hardop.

Maar vol verwachting is hij wel. Hij mag voor het eerst internationaal uitkomen voor Ajax. In de voorrondewedstrijden tegen Grazer AK moest hij nog toekijken. ,,Ik ben vier keer gestorven op de tribune in de thuiswedstrijd", aldus Soetaers op de Italiaanse luchthaven. ,,Het is voor mij de eerste wedstrijd in de UEFA Champions League. Ik kijk er naar uit. Wij hebben zaterdag een goede wedstrijd gespeeld door ruim te winnen, Milan won krap met 2-1."