Menu
Solide zege Ajax Vrouwen tegen ADO

Solide zege Ajax Vrouwen tegen ADO

De Ajax Vrouwen hebben dinsdag relatief eenvoudig hun vierde competitiezege van het seizoen geboekt. De equipe van trainer Ad Engelkes was voor eigen publiek met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. Anouk Hoogendijk nam de eerste twee treffers voor haar rekening, Marjolijn van den Bighelaar tekende voor de derde Ajax-goal.

Ajax liet bij vlagen mooi combinatievoetbal zien. Marlous Pieëte had van het spel genoten, bekende de vleugelaanvalster. ,,Vooral de eerste 25 minuten speelden we erg goed. Ik ben naar Ajax gekomen om mooi voetbal te spelen en dat kwam er in die fase prima uit. Alleen lieten we ADO in leven door te weinig te scoren. Het stond bij rust 1-0, maar eigenlijk had het 3-0 of misschien wel 5-0 moeten staan.”

Daarmee benoemde Pieëte het pijnpunt van de sterke openingsfase: het gebrek aan koelbloedigheid voor het vijandelijke doel. Het begin was nog uitstekend met een goal van Hoogendijk binnen twee minuten. Daarna verzuimde Ajax de definitieve genadeklap uit te delen. Claudia van den Heiligenberg had de score moeten verdubbelen. In de elfde minuut viel het de linkerflankspeelster niets aan te rekenen dat een treffer werd afgekeurd. Maar ook daarna kreeg ze nog twee grote kansen. Toen de Amsterdamse storm na dertig minuten was gaan liggen, constateerde ADO tot zijn genoegen dat de achterstand slechts 1-0 was en er wellicht toch iets te halen viel.

Die gedachtegang werd door de gelijkmaker vlak na rust versterkt. Een op het houdbare kopbal van Lineth Beerensteyn was Ajax-doelvrouw Marieke Ubachs te machtig Het antwoord van Ajax volgde vliegensvlug. Hoogendijk verrichtte een kunststukje door een afgeslagen bal uit een corner met een stijlvolle boogbal tot doelpunt te promoveren. Ajax liet met de hernieuwde voorsprong zien de baas op het veld te zijn.

De thuisploeg zou nog uitlopen naar een grotere score. Een voorzet van Pieëte werd door keepster Jennifer Vreugdenhil niet goed verwerkt, waardoor Van den Bighelaar een niet te missen kans kreeg. Van ADO werd vervolgens weinig meer vernomen. Ajax-doelvrouw Ubachs kreeg bij een vrije trap van grote afstand nog de gelegenheid haar vertrouwen iets op te vijzelen.

,,Al met al een prima overwinning op een concurrent”, vond Pieëte. ,,ADO is altijd een lastige tegenstander. Dat wijzen de statistieken ook uit. Maar we hebben ze eigenlijk geen kans gegeven. Winnen met power is leuk, maar op zo’n manier nog veel mooier.”

Vrijdag gaat Ajax op bezoek bij Leuven, de laatste wedstrijd voor een nieuwe interlandbreak. Pieete: ,,We hopen nu wel met negen uit drie te eindigen. De vorige keer ging dat tegen een andere Belgische tegenstander, Anderlecht, fout. Dat was onze vorige thuiswedstrijd. We stonden nu zeker op het veld met de intentie om dat recht te zetten.”

Scoreverloop: 2. Hoogendijk 1-0, 48. Beerensteyn 1-1, 50. Hoogendijk 2-1. 65. Van den Bighelaar 3-1.

Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most, Marees, Hoogendijk, Hogewoning, Van den Bighelaar (71. De Ridder), Middag, Van Lunteren (78. Kaagman), Pieëte, Bakker, Van den Heiligenberg (51. Melin)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Voor de Ajax Vrouwen was het de tweede zege in vijf dagen. Voor de Ajax Vrouwen was het de tweede zege in vijf dagen.
Marlous Pieëte in de aanval. Marlous Pieëte in de aanval.
Stevige duels op de Toekomst. Stevige duels op de Toekomst.
Anouk Hoogendijk laat zien hoe ze gescoord heeft! Anouk Hoogendijk laat zien hoe ze gescoord heeft!
Hoogendijk: met twee treffers natuurlijk de Ajacied van de Wedstrijd. Hoogendijk: met twee treffers natuurlijk de Ajacied van de Wedstrijd.