Menu

Solide zege Tsjechië op VS

De Ajacieden Zdenek Grygera en Tomás Galásek hebben maandagavond met Tsjechië in hun eerste wedstrijd op het WK een 3-0 zege geboekt op de Verenigde Staten, waarbij oud-Ajacied John O'Brien inviel.

Al in de vijfde minuut kwam Tsjechië, in de kwalificatiereeks nog tegenstander van Oranje, op voorsprong. Grygera ging uitstekend door aan de rechterkant en gaf een puike voorzet op de boomlange Jan Koller. Die zette zijn hoofd achter de op maat gegeven bal en scoorde 1-0.

Tomás Galásek ontpopte zich tot een van de uitblinkers aan Tsjechische kant. De aanvoerder, die deze zomer Ajax verlaat en in de Bundesliga bij Nürnberg gaat spelen, onderschepte menige Amerikaanse aanval en controleerde op het middenveld.

Dankzij twee goals van de weergaloze Tomás Rosicky zorgde Tsjechië voor een deceptie in het Amerikaanse kamp, 3-0. In de slotfase kreeg Grygera nog een domme gele kaart omdat hij de bal wegtikte bij een vrije trap voor Amerika.

Zowel Grygera als Galásek speelde de hele wedstrijd. Voor Koller is het WK waarschijnlijk over. Hij verliet met een op het oog zware hamstringblessure het veld.