Menu
Solide zege voor Jong Ajax

Solide zege voor Jong Ajax

Jong Ajax had maandagavond weinig problemen met Jong Sparta. De Beloften van trainer Aron Winter speelden zich op het kunstgrasveld van de Toekomst naar een solide 4-0 overwinning.

De trainer-coach van Jong Ajax moest het tegen de Rotterdammers stellen zonder Vurnon Anita. De controlerende middenvelder is dit seizoen een vaste waarde in de Amsterdamse Beloftenploeg. Anita reist dinsdag met de A-selectie mee naar Bremen, waar woensdag het UEFA Cuptreffen met Werder wordt gespeeld. Roger was wel van de partij. De Spanjaard deed tegen Jong Sparta een helft lang wedstrijdritme op.

Edgar Manucharyan had met zijn twee treffers een riant aandeel in de zege op Jong Sparta. Edgar Manucharyan had met zijn twee treffers een riant aandeel in de zege op Jong Sparta.

Roger sloot vorige week een lange periode van blessureleed af. Spartaan Jami Jaliens leidde na een half uur spelen op wonderlijke wijze de openingstreffer in van Edgar Manucharyan. De rechtsback werkte de bal, een voorzet van Jeffrey Sarpong, kolderiek voorbij zijn uitkomende doelman Dolf Kerklaan. Manucharyan tikte de bal een tel later moeiteloos in het verlaten doel: 1-0.
Naast Anita reizen nog twee Beloften mee naar Bremen. Hoofdtrainer Henk ten Cate, toeschouwer bij Jong Ajax, voegde ook Gregory van der Wiel en Mitchell Donald aan zijn selectie toe. Roger keert terug in de A-selectie.

Gregory van der Wiel speelde een helft mee. De centrale verdediger werd na de wedstrijd toegevoegd aan de A-selectie voor de uitwedstrijd tegen Werder Bremen. Gregory van der Wiel speelde een helft mee. De centrale verdediger werd na de wedstrijd toegevoegd aan de A-selectie voor de uitwedstrijd tegen Werder Bremen.

Manucharyan verzorgde voor de rust ook de voorzet waaruit Stanton Lewis kon scoren. De Armeense linksbuiten leidde de tweede Ajax-treffer in met een fraaie rush over de linkerflank. De Zuid-Afrikaan, verrassend geposteerd in de spits, tikte de assist simpel voorbij Kerklaan. Lewis liet de tweede helft vooral van zich spreken met een omhaal die op de paal eindigde. John Goossens besliste de wedstrijd door Jong Ajax op 3-0 te brengen. Manucharyan hielp de thuisploeg in de blessuretijd nog aan een vierde treffer.

Javier Martina speelde een nuttige wedstrijd als rechtsbuiten. Javier Martina speelde een nuttige wedstrijd als rechtsbuiten.

,,De uitslag is goed’’, concludeerde Winter. ,,We hebben weinig weggegeven, maar niet goed gevoetbald. Over de hele wedstrijd gezien, waren we te slordig en te gehaast. Dat kwam deels ook door het veld. Op kunstgras gaat de bal twee, drie keer zo snel als normaal. Verder leden we te veel balverlies. Op basis van de kansen, is 4-0 wel een mooie uitslag.’’