Menu

Sollied wil dat Brugge zich van beste kant laat zien

De avond voor het UEFA Champions-Leagueduel tegen Ajax in Amsterdam, trainde Club Brugge in de ArenA. Even daarvoor sprak trainer Trond Sollied de wens uit dat 'Club' zich van zijn beste kant laat zien en, natuurlijk, dat zijn spelers een of drie punten mee terug kunnen nemen naar België.

Wat verlaat kwamen de Belgen aan bij het stadion in Amsterdam Zuid-Oost. ,,We konden het niet goed vinden, maar morgen zullen we zeker op tijd zijn'', verklaarde Sollied lachend.

Over Ajax wilde de trainer het volgende kwijt: ,,In de jaren ´70 en ´90 had Ajax een geweldig team. Momenteel zijn ze niet zo goed als toen, maar nog steeds zijn ze goed. Vorig jaar hebben we gezien dat het team groeide in het toernooi. De wedstrijd in en tegen Milaan zegt ons genoeg. AC Milan is tenslotte de winnaar van de UEFA Champions League. Om van Ajax te winnen, moeten we goed spelen, maar hebben we ook een beetje geluk nodig. Geluk dat goede teams meestal hebben. Ajax zal dat beetje geluk echter ook nodig hebben.''


De Noorse coach weet nog niet met welke spelers hij woensdagavond zal beginnen. ,,Aan de hand van de training wil ik de laatste vragen omtrent de basis die ik nog heb, beantwoorden. Daar hoort ook het wel of niet spelen van David Rozehnal bij. Hij traint met een masker en als hij daar geen last van heeft zullen we woensdagochtend beslissen of hij speelt. Want hij zal ervan overtuigd moeten zijn dat hij honderd procent kan geven'', vond Sollied. De Tsjechische verdediger van Brugge heeft een gebroken oogkas en moet zijn gelaat middels een masker beschermen om eventueel aan te kunnen treden tegen Ajax.


Olivier de Cock is ook nog een vraagteken voor Sollied. De verdediger heeft na een blessure slechts een keer met de groep getraind. Nastja Ceh, een verdediger, en Josip Simic, een aanvaller, zijn eveneens nog vraagtekens.

Over de tactiek die Sollied zal toepassen, was hij kort: ,,Ik heb een simpele filosofie. Als we in balbezit zijn, moeten we aanvallen. Zijn we niet in balbezit dan moeten we verdedigen. Daartussenin moet je een balans zien te vinden. We moeten ervoor waken dat Ajax niet teveel tijd heeft om hun eigen spel te spelen. Als wij als een blok spelen, kunnen we misschien een of drie punten winnen. Ondanks het feit dat enkele spelers er niet bij zijn, hoop ik dat we ons toch van onze beste kant kunnen laten zien'', besloot de Noor.

Timmy Simons was naast zijn coach aangeschoven achter de tafel in de perskamer. De Belg werd gevraagd naar zijn indruk van Ajax. ,,Ajax is een heel goede ploeg, ze spelen technisch zeer verzorgd voetbal. Als zij tijd krijgen om hun spel te spelen, zullen wij het moeilijk krijgen. We zullen dus gegroepeerd moeten spelen, kort op de man en er dan snel uitkomen. Ons spel zal van hoog niveau moeten zijn. Vorig seizoen is Ajax ver gekomen in de Champions League, daar kunnen we niet omheen. Wij zullen beter moeten spelen dan vorig jaar'', liet hij weten.

De international werd natuurlijk ook gevraagd naar de drie Belgen in Amsterdamse dienst. ,,Ik heb respect voor Wesley Sonck, maar ik ben niet bang voor hem'', antwoordde hij strijdlustig. ,,Vorig seizoen heeft hij niet tegen ons gespeeld, tweemaal zat hij een schorsing uit. Dat had hij goed bekeken'', grapte Simons. ,,Onderling hebben we elkaar natuurlijk wel wat geplaagd met deze wedstrijd, maar we hopen dat er goed gevoetbald wordt. En weddenschappen zijn er niet gemaakt hoor'', liet hij weten.